Geniet van een blinkende badkamer: 7 tips!

De badkamer schoonmaken: het is vaak niet de meest favoriet klus. Toch is het belangrijk om je badkamer regelmatig een opfrisbeurt te geven.

Een schone badkamer zorgt niet alleen voor een fijne start van de dag, het draagt ook bij aan de algemene hygiëne van je huis. Of je nu worstelt met hardnekkige kalkaanslag, schimmel, of gewoon op zoek bent naar effectieve manieren om je badkamer schoon te houden, bij Sealskin ben je aan het juiste adres! Met onze tips en trucs wordt het schoonmaken van je badkamer een stuk eenvoudiger. Ontdek ze hieronder:

7x schoonmaaktips voor een blinkende badkamer

1. Dagelijkse snelle schoonmaak
Begin met een dagelijkse routine om je badkamer schoon te houden. Een snelle veeg over de oppervlakken met een microvezeldoek kan al wonderen doen. Hang een wisser in de douche en maak de muren droog na elk gebruik. Dit voorkomt kalkaanslag en schimmel. Door continu je badkamer een korte opfrisbeurt te geven zorg je voor een schone badkamer. Een goed begin is het halve werk!

2. Ontkalk je kranen
Kalkaanslag kan je kranen er dof en vies uit laten zien. Om je kranen makkelijk te ontkalken, dompel je een doek in azijn en wikkel je deze rond de kraan. Vervolgens laat je het een nacht staan en verwijder je de kalk met een tandenborstel. Hallo schone kranen!

3. Douche schoonmaken
Elk oppervlak in je badkamer vraagt om een specifieke aanpak. Zo is het na elke douchebeurt verstandig om je douche meteen schoon te maken. Goed onderhoud verlengt namelijk de levensduur. Met de handige Sealskin douchereinigerspuit je jouw douche binnen een handomdraai in. Vuil, kalk en zeepresten worden hierna moeiteloos verwijderd met een doekje. Je douche is weer helemaal schoon en glanst als nieuw. De reiniger is zelfs geschikt voor een douche met behandeld glas. Ideaal!

4. Frisse lucht
Zorg voor voldoende ventilatie in je badkamer om vocht en schimmels te voorkomen. Verder kan een goed ruikende luchtverfrisser helpen. Denk aan geurstokjes of een geur diffuser.

5. Toilet reinigen
Het reinigen van je toilet is waarschijnlijk niet je favoriete taak. Gelukkig zijn er tips waardoor je dit effectief en snel kan doen! Zo is regelmatig ontkalken cruciaal net als het schoonmaken onder de rand. Daarnaast kun je nagaan of je de juiste reinigers gebruikt. Een krachtige toiletreiniger zorgt ervoor dat bacteriën en kalk effectief worden aangepakt. Een mengsel van azijn en baking soda is een effectieve en milieuvriendelijke optie.

6. Organiseer je badkamerspullen
Een opgeruimde badkamer is eenvoudiger schoon te maken. Organiseer daarom je badkamerspullen en gooi oude of ongebruikte producten weg. Gebruik opbergmanden en -rekken om alles netjes en toegankelijk te houden. Heb je een kleinere badkamer met weinig opbergruimte? Denk dan aan multifunctionele accessoires waarmee je ruimte bespaart. De Sealskin Brix serie is hier bijvoorbeeld perfect voor.

7. Vergeet de kleine details niet
Denk aan deurknoppen, kranen en lichtschakelaars. Dit zijn vaak aangeraakte oppervlakken die regelmatig moeten worden gedesinfecteerd om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Gebruik desinfecterende doekjes voor een functionele schoonmaak.

Door onze tips toe te passen, zal je badkamer niet alleen schoner en frisser zijn, maar ook een stuk comfortabeler! Check hier al onze onderhoudsproducten