Foto: csm_230313_PI_KLUDI_Louva_Preview_61be151923

Elegant, licht, modern

Kranenspecialist Kludi rondt Smart Luxury segment af met een nieuwe serie

27 Mei 2023

• In de stijl "Contemporary" biedt de nieuwe serie Kludi Louva extra mogelijkheden voor individuele badkamerinrichting.

• Bij Louva dragen heldere, afgeronde lijnen en de conische vorm van de kraanbody bij aan een sfeer van aangename, esthetische lichtheid.

• Alle Louva wastafelkranen zijn standaard voorzien van moderne waterbesparende technologie die de doorstroomhoeveelheid beperkt tot vijf liter per minuut – zonder aan comfort in te boeten.

• Het hoogwaardige kranenassortiment is verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, matzwart en matwit.

• Kludi Louva is beschikbaar vanaf juli 2023.

Badkamers spelen in de binnenhuisarchitectuur een sleutelrol bij het creëren van een individuele woonstijl. Ook in de badkamer is stijl een persoonlijke keuze. Daarom richt hedendaagse badkamerdesign zich op stijlwerelden, trends en exclusiviteit om individualiteit tot uitdrukking te brengen. Hier speelt Kludi met zijn designgerichte "Smart Luxury"-assortiment voor hoge eisen op in. Het omvangrijke assortiment van mengkranen in de stijlen ‘Contemporary’, ‘Modern Classic’, ‘Puristic’ en ‘Avantgarde’ biedt verschillende mogelijkheden voor de inrichting van een badkamer naar individuele wens en stijl. De nieuwe serie Kludi Louva voegt hier nog extra mogelijkheden aan toe.

Woonaccenten in de moderne badkamer

Met Louva biedt Kludi een nieuw assortiment badkamermengkranen binnen de stijl ‘Contemporary’. Louva overtuigt door ongekunstelde elegantie en weldadige lichtheid. De vormentaal is kernachtig en ongecompliceerd en komt tot uiting in de heldere lijnen en het harmonieuze samenspel van geometrische vormen. Daarvoor zorgt de conisch gevormde schacht van de wastafelmengkraan, in combinatie met de vlakke, zeer platte uitloop en de daarop afgestemde halfronde hendel. "De spannende combinatie van de klassieke L-vorm en de ongekunstelde lichtheid geeft Louva een unieke, tijdloze elegantie. Niet opdringerig, maar juist met een sympathieke uitstraling", legt ontwerper Michael Stein uit. Louva past bij uitstek bij de bewuste soberheid in de hedendaagse architectuur en interieurinrichting en verrijkt deze tegelijkertijd met behaaglijke woonaccenten.De ééngreepsmengkranen voor wastafel en wand zijn standaard uitgerust met moderne waterbesparende technologieën, die de doorstroming beperken tot vijf liter per minuut – zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Verdere besparingen zijn te realiseren met de EcoPlus wastafelmengkraan, die alleen koud water levert als de hendel in de middelste stand staat. Het Kludi Louva-assortiment omvat ook inbouw- en opbouwversies voor bad en douche. De serie is verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, matzwart en matwit.

Recyclebaar en composteerbaar

Kludi past zijn duurzame verpakkingsconcept ook toe op zijn kranenassortiment – zoals het met alle nieuwe producten sinds 2019 doet. Het is het beleid van het bedrijf om alleen milieuvriendelijke materialen te gebruiken, die ofwel hergebruikt ofwel na gebruik gecomposteerd kunnen worden. “Het vermijden van niet-recyclebare kunststoffen is tegenwoordig een must als we duurzaamheid serieus willen nemen”, zegt marketingdirecteur Arndt Papenfuss. “Daarom gebruiken we biobased alternatieven gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.”

Meer van Koopman Personal Design
Reacties
Anderen bekeken ook