Waterontharder

De AquaCell waterontharder is kwalitatief de beste particuliere waterontharder beschikbaar in Nederland.

AquaCell waterontharder zet kalkaanslag buitenspel

De AquaCell waterontharder filtert al het kalk uit uw leidingwater middels een beproefde techniek: ionenwisseling. Calcium- en magnesiumionen worden uit het water gefilterd, en ingeruild voor zachte natriumdeeltjes.

Door zijn grote doorstroomcapaciteit en toch beperkte afmetingen is de AquaCell de meest verkochte waterontharder in Nederland. Inmiddels heeft de AquaCell waterontharder reeds meer dan 125.000 zeer tevreden gebruikers.

Steeds meer van die gebruikers willen hun AquaCell ervaringen met u delen. 

Hieronder een opsomming van de voordelen van een waterontharder en zacht water

 

 

Geen kalkaanslag meer

Kalkaanslag is een doorn in het oog van de meeste mensen, vooral huizenbezitters met een mooie badkamer. 

Doordat de AquaCell meteen na de watermeter wordt geplaatst, zal uit elke kraan in huis zacht water komen. De vorming van kalkaanslag is daardoor definitief verleden tijd. Bestaande kalkaanslag zal langzaamaan verdwijnen.

Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van John Brunenberg uit Oss, die vertelt over zijn beslissing in 2011 om zelf zijn water te gaan ontkalken met de AquaCell

Minder huidklachten en eczeem

Steeds meer mensen schaffen tegenwoordig een waterontharder aan ter verlichting van hun huidklachten. Het is bekend dat hard water letterlijk hard is voor de huid. De calcium- en magnesiumdeeltjes irriteren de huid, met name de huid van mensen met aanleg voor huidklachten zoals eczeem. 

Bijvoorbeeld het verhaal van baby Skyler, die maandenlang het hele gezin wakker hield doordat hij last had van extreme jeuk en tot bloedens toe krabben. Na installatie van de AquaCell verdwenen zijn klachten en kreeg het gezin zijn nachtrust terug. 

En dan het verhaal van Jesper Hoekstra uit Boornbergum. Hij had zo'n extreme vorm van eczeem dat hij slechts 1 keer per week kon douchen onder een koude kraan. En zelfs dan was de pijn ondraaglijk. Na installatie van de waterontharder verdween zijn eczeem niet, maar hij kan nu wel dagelijks douchen onder een warme straal. 

Of het verhaal van de familie van der Plas uit Nieuw-Vennep. Vader Eric besloot een waterontharder aan te schaffen om het hoofd te kunnen bieden aan de huidklachten van zijn dochter. Met succes: haar lichte eczeem verdween volledig. 

Thee en koffie smaken beter

Er zijn zelfs mensen die een waterontharder aanschaffen voor de optimale bereiding van koffie en thee. Het is bekend dat de smaak van koffie en thee pas optimaal is bij gebruik van volledig ontkalkt water. Al heel lang zijn er daarom kleine waterontharders, specifiek om water voor koffie en thee te kunnen zuiveren. Maar als je dan toch bezig bent, waarom dan niet meteen goed?

Dat dacht ook Kirsten Franssen en haar man uit Culemborg. 

Duurzaamheid; minder energiekosten en zeepverbruik

Voor andere mensen geeft juist het duurzame aspect van een waterontharder de doorslag. Kalkaanslag is een uitmuntende isolator. Elke millimeter kalkaanslag op bijvoorbeeld het verwarmingselement van de waterkoker of wasmachine leidt tot een rendementsverlies van ongeveer 10%. En we gebruiken nogal wat warmwaterapparatuur. Uit een Amerikaans onderzoek komt naar voren dat we in Nederland tot 22,5% op de energierekening kunnen besparen door gebruik van een waterontharder. Daarnaast kunnen we het gebruik van zeep en waspoeder halveren door zacht water. 

Dat was voor de familie Boersma uit Joure dan ook reden om de AquaCell aan te schaffen. Zij zetten hun spaargeld liever op - bij wijze van spreken - het dak dan op hun bankrekening. 

Jan Dijkstra uit Bitgummole adviseert mensen hoe ze energie kunnen besparen en neemt daar de AquaCell steevast in mee. 

Tot slot de enthousiaste duurzaamheids-blogger Martin Kleinman uit Lelystad. Hij doet er werkelijk alles aan om zuinig te zijn met energie en hij vond de AquaCell onontbeerlijk.