Foto: press_2013//Duscholux-Collection-Air-douche-vloeren.jpg

Free Base

Ultravlakke douchevloeren voor de individuele invulling van de doucheruimte.

Ultravlakke douchevloeren voor de individuele invulling van de doucheruimte.

Free Base douchevloeren nu ook in kwartronde uitvoeringen / geïntegreerde set voor vlakke- en gegarandeerd waterdichte aansluiting aan de tegelvloer en de muur / functionele geluiddemping / als optie antislip oppervlak SAFE / speciale afvoeren voor inbouwhoogten vanaf 100mm / design afvoerdeksels

 

Steeds meer mensen willen ook in de badkamer steeds meer comfort en gebruiksgemak. Bovenaan het wensenlijstje staat vaak een vlakke douchevloer. De vraag is dan hoe zich dat praktisch laat realiseren.

Het eenduidige antwoord op deze vraag is Free Base en komt van Duscholux. Free Base zijn ultra vlakke douchevloeren die ook op maat gemaakt kunnen worden, aangepast aan de ruimte en de wensen van de gebruiker. Nu ook maakbaar in kwartrond en vijfhoekig, daarbij ook rekening houdend met afwijkende hoeken. Free Base biedt de mogelijkheid tot maatwerk op de mm nauwkeurig van ultra vlakke douchevloeren uit sanitairacryl zonder dat achteraf nog bewerkingen nodig zijn.

Met Free Base kunnen afmetingen tot 2 x 2m gerealiseerd worden zodat de bekende individuele oplossingen met douchewanden nu ook doorgevoerd kunnen worden in de douchevloer.

Architecten en ontwerpers zijn daardoor niet meer gebonden aan een programma met vastgelegde standaardmaten, maar ze kunnen -al naar gelang de eisen en mogelijkheden van de omgeving- tegemoet komen aan de persoonlijke wensen van de gebruiker. Daarnaast biedt Free Base in vergelijking met traditionele tegelvloeren ook duidelijke voordelen op het gebied van hygiëne, onderhoud, duurzaamheid en materiaalbeleving.

Bij de antislip optie SAFE wordt het oppervlak van de douchevloer voorzien van een stroeve structuur waardoor deze voldoet aan DIN51097 en daarmee extra zekerheid biedt.

In samenwerking met Illbruck biedt Duscholux voor deze douchevloeren als optie de inbouwset 'based on poresta' voor een geheel vlakke inbouw in de vloer. De inbouwset is vast met de bak verbonden en voorzien van gecertificeerde dichtslabben die een absoluut waterdichte inbouw garanderen. Daarnaast biedt deze inbouwset een hoge stabiliteit, hoge geluiddemping, en inbouwhoogten vanaf 100mm. Door het geringe gewicht laat de inbouwset zich ook makkelijk hanteren.

De in het midden geplaatste afvoerdeksel is standaard verchroomd, maar kan ook geleverd worden met een cirkelvormige decorinleg in de kleur van het acryl of uitgevoerd in glas en wordt op deze manier een decoratieve blikvanger.

Publicatiedatum: 11 mei 2009

Reacties