Foto: 2022/sunshower-sunshower-pure-20-organic-grey-infrarood.jpg

Wat zijn de voordelen van een sunshower?

Bij het ontwerpen van je badkamer moet je goed naar je douche kijken. Waar moet de douche precies komen? Voor wat voor douche wil je gaan?

Guido van Loon

En op welke manier wil je de douche afwerken? Zoals je je ongetwijfeld al voor kunt stellen, moet je echt met tal van aandachtspunten rekening houden.

Dat is in de afgelopen jaren eigenlijk alleen maar toegenomen. Iets wat onder meer te ‘danken’ is aan de vele technologische ontwikkelingen. Zo kun je tegenwoordig ook voor een regendouche of een sunshower kiezen. Wat de voordelen van een sunshower zijn, lees je in dit artikel.

Verbetering van de bloedcirculatie

Zit je een groot gedeelte van de dag op je bureaustoel? Dan is dit van grote invloed op de doorbloeding in je lichaam. Door af en toe te staan en te wandelen, breng je de doorbloeding weer enigszins op gang. Om de doorbloeding verder te optimaliseren, komt een sunshower goed van pas. Het warmte element in de douche zorgt namelijk voor een verbetering van de bloedcirculatie.

Je gaat je fitter voelen

Dankzij het warmte element ga je je ook fitter voelen. Dit heeft onder meer met bovenstaande bloedcirculatie te maken. Door de verbeterde doorbloeding neem je bijvoorbeeld snel afscheid van spierpijn.

Ook zorgt een sunshower voor een goede afvoer van afvalstoffen. Daarbovenop komt ook nog dat de infrarood warmte voor een verbeterde aanvoer van voedings-en bouwstoffen zorgt. Na een douchebeurt voel je je hierdoor een stuk fitter.

Erg aangenaam

Een sunshower is eigenlijk niks meer dan een warmte element. Dit element hang je aan de muur in de douche op, waarna je van bovenstaande voordelen geniet. Het blijft echter niet alleen bij die voordelen. Nee, dankzij de warmte van een sunshower is het des te aangenamer douchen. Je geniet van een heerlijke warmte en je wordt ’s ochtends echt heerlijk wakker. Heb je het de gehele dag koud gehad? Dan sluit je onder de douche deze koude dag in heerlijke warmte af.

Verschillende soorten sunshowers

Je kunt op dit moment uit verschillende soorten sunshowers kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende opties, verschillende afmetingen en verschillende wattages. Des te krachtiger de sunshower is, des te meer warmte de sunshower aflevert.

Vind je het lastig om de juiste sunshower uit te kiezen? Laat je dan door een specialist informeren. De specialist waarbij je je inloopdouche koopt, biedt waarschijnlijk ook wel sunshowers aan. Hij/zij kan je hierdoor van het juiste advies voorzien.

Let in ieder geval heel goed op het prijskaartje. Voor sommige sunshowers betaal je net iets meer dan 1000 euro, terwijl je voor andere sunshowers meer dan 4000 euro moet betalen.

Reacties