Foto: Viega-viervoudig-German-Design-Award-Bath-Wellness

Viega: viervoudig German Design Award winnaar in categorie Bath and Wellness

Producten die bekroond worden met de German Design Award zijn trendsettend in de wereld van design.

Vier van de awards werden toegekend aan producten van Viega: drie WC-bedieningsplaten en een douchegoot uit het Visign-programma overtuigden de jury met hun innovatiekwaliteit en de heldere, gereduceerde designoplossing.

De German Design Award beoogt unieke ontwerptrends te ontdekken, presenteren en bekronen. Dirk Thielker, Global Marketing Manager bij Viega Holding GmbH & Co. KG, is verheugd dat vier noviteiten uit het Visign-programma succesvol waren in de categorie Excellent Product Design – Bath and Wellness. “Begin 2019 hebben wij onze bedieningsplaten voor WC en urinoir opnieuw ontworpen en een nieuwe, volledige roestvaststalen douchegoot in het programma opgenomen. In samenwerking met ARTEFAKT wilden we wereldwijde trends naar onze producten vertalen en ze tegelijkertijd tijdloos laten zijn. Bovendien moesten ze voor de gebruiker de grootst mogelijke vrijheid bieden bij het ontwerpen en inrichten van badkamers."

Oplossingen voor uniforme badkamerconcepten

Badkamers zijn net zo veelzijdig als hun gebruikers. Dat geldt ook voor de bedieningsplaten die onderverdeeld zijn in de series Visign for More en Visign for Style. Met meer dan 50 seriematig leverbare designvarianten in opmerkelijke materiaalsamenstellingen en speciale kleuren, bieden de Visign bedieningsplaten individuele vormgevingsmogelijkheden voor moderne leefomgevingen. Achim Pohl, een van de directieleden van ARTEFAKT design, formuleert het als volgt: "De individuele balans tussen vorm, functie en techniek geeft een product identiteit en maakt het voor gebruikers een zinvol onderdeel van hun woonomgeving."

Bij de German Design Awards 2020 wisten de bedieningsplaten Visign for More 202, die zich kenmerkt door de opvallende bedienknop, Visign for More 204 met een minimalistisch ontwerp en recht lijnenspel alsook de Visign for Style 23 met vloeiende randen en ronde vormen, de jury te overtuigen.

Bekroond als 'Winner' werd ook de douchegoot Advantix Cleviva. Deze staat synoniem voor vormgevingsvrijheid in badkamers. De douchegoot kan zowel aan de wand als vrij in het tegelvlak of als centrale afvoer worden geïnstalleerd. In tegenstelling tot andere douchegoten wordt het water langs een slank roestvast stalen profiel afgevoerd via een centrale vloerafvoer. Het douchegootprofiel is voorzien van geïntegreerd verloop en wordt direct in de afwerkvloer opgenomen. Via fraai vormgegeven afvoeropeningen die als uitwisselbaar inzetelement zijn uitgevoerd, loopt het water naar de daaronder gelegen puntafvoer.

German Design Award

De German Design Award is een initiatief van de Duitse Raad van Vormgeving. Het initiatief werd in 1953 door de Duitse Bondsdag als stichting gestart en groeide wereldwijd uit tot communicatie- en merkenplatform op het gebied van design. De jury bestaat uit designkenners uit het bedrijfsleven, wetenschap en ontwerpindustrie. Bedrijven waarvan de producten zich onderscheiden door vormgevingskwaliteit worden uitgenodigd om deel te nemen aan de German Design Award. Sinds de start in 2012 is de German Design Award sterk gegroeid. Destijds werden 1.500 inzendingen gepresenteerd; tegenwoordig zijn dat er meer dan 5.000. Meer dan de helft daarvan is afkomstig van bedrijven buiten Duitsland. De prijsuitreiking vindt op 7 februari 2020 in Frankfurt plaats tijdens Ambiente, de internationale vakbeurs voor consumentengoederen.

Meer informatie: www.viega.nl

Reacties