Schell introduceert nieuw douchepaneel van hoogwaardig RVS

Met de nieuwe ‘Linus Inox’ complementeert de Duitse armaturenspecialist Schell zijn serie douchepanelen.

20 December 2020

Het douchepaneel is gemaakt van geborsteld roestvrij staal 1.4404. Het model is dus zeer corrosie- en vandalismebestendig en heeft een tijdloos, elegant ontwerp dat in vrijwel elke sanitaire ruimte past.

 

De Schell-douchepaneelserie ‘Linus’ is verkrijgbaar in talrijke uitvoeringen en met de nieuwe ‘Linus Inox’ nu ook in zeven roestvrijstalen varianten. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor installatie op plekken met bijzonder agressieve omstandigheden zoals bijvoorbeeld in corrosieve of maritieme omgevingen op campings aan de kust. Alle oppervlakken van de ‘Linus Inox’ zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken.

Varianten voor elke toepassing

Linus Inox is verkrijgbaar met wateraansluitmogelijkheden van achter of van boven en is zo zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. Om aan de verschillende woningeisen met betrekking tot douchecomfort, handhaving van de drinkwaterhygiëne en verlaging van de verbruikskosten te kunnen voldoen, biedt Schell het nieuwe roestvrijstalen douchepaneel in zeven verschillende uitvoeringen aan - allemaal met thermostatische temperatuurregeling. Zo zijn zowel versies met handmatige bediening en zelfsluitende kranen verkrijgbaar. Ook modellen met CVD-aanraakelektronica en met batterij- of netvoeding worden aangeboden. Naast de versies met een geïntegreerde douchekop Schell COMFORT 13°, zijn er ook versies met een extra handdouche en douchestang of wandhouder. Optioneel in het assortiment van Schell: een bijpassende zeephouder, eveneens gemaakt van roestvrij staal.

Gebruikersveiligheid en legionellapreventie

De bedieningsknop voor het instellen van de temperatuur is voorzien van een temperatuurvergrendeling. Hij is afsluitbaar en vergrendelt de wateruitloop bij 38° C. Als de koudwaterleiding het begeeft, stopt de thermostaat de toevoer van warm water binnen enkele seconden. Dit zorgt voor bescherming tegen verbranding in overeenstemming met EN 1111.

 

Bij de ‘Linus Inox’-versies met CVD-aanraakelektronica heeft Schell standaard een 24-uurs stagnatiespoeling ingesteld, die indien nodig kan worden geactiveerd. Als het nieuwe elektronische douchpaneel in het Schell watermanagementsysteem SWS geïntegreerd wordt, kan de drinkwaterhygiëne snel, eenvoudig en centraal worden geprogrammeerd met een pc, tablet of smartphone. De SSC Bluetooth®-module biedt ook de mogelijkheid van extra instelbare parameters via de SSC Bluetooth®-app. Sommige ‘Linus Inox”-varianten bieden ook de mogelijkheid voor een thermische desinfectie. Ze beschikken of over een voorgemonteerd monostabiel magneetventiel voor handmatige activering of een bistabiel magneetventiel voor besturing via de SWS.

 

Reacties