Foto: BetteLux-Oval-Couture

Markant design beloont met German Design Awards 2018

De Duitse fabrikant Bette heeft met de nieuwe designserie BetteLux Oval Couture, de German Design Award 2018 GOLD gewonnen.

Al eerder won Bette met deze markante badkamerobjecten de Interior Innovation Award en de Archiproducts Design Awards. De unieke combinatie van vormgeving en materialen van zowel het ligbad als de vrijstaande wastafel, overtuigde de jury in de categorie Bad en beloont Bette met de hoogste prijs, de GOLD Award. Ook de serie BetteLoft Ornament viel in de prijzen met de German Design Award 2018.

Eigenzinnig, esthetisch en met een hoog beleefgehalte: het ligbad omkleed met textiel is een trendy productinnovatie, die Bette samen met Dominik Tesseraux heeft ontwikkeld. Het idee van de ontwerper bestond uit een ongebruikelijke combinatie van materialen, zodat een gerieflijke woonachtige beleving ontstaat. Dominik Tesseraux: “de look & feel en de kleuren van het textiel geven een andere en warme woonbeleving. Textiel is intiem, sensueel en zacht en geeft een duidelijk contrast in relatie tot het briljante staal. Zo ontstaan bijzondere contrasten, zoals: koud en warm, glanzend en mat, hard en zacht, glad en structuur, allen spannend en tegelijk harmonieus.”

“Naast het uitgesproken design speelt ook de duurzaamheid en de kwaliteit een grote rol”, zegt Sven Rensinghof, marketing manager. “Het textiel dat wij toepassen is een geweven outdoor kwaliteitsstof van JAB Anstoetz. Het is water-, schimmel- en klimaatbestendig en heeft zich bij outdoor meubelen ruimschoots bewezen. Het organisch vormgegeven ligbad is van robuust geëmailleerd titaanstaal. Dit duurzame materiaal passen wij al meer dan 60 jaar toe en heeft ons bedrijf een uitstekende reputatie gegeven.”

BetteLoft Ornament ook winnaar

Ook de nieuwe serie BetteLoft Ornament is winnaar van de German Design Award 2018. Bij deze serie ligbaden en wastafels komt de veelzijdigheid van het geëmailleerd titaanstaal perfect tot uiting. De expressieve buitenvorm is gebaseerd op een geometrische patroon en zorgt voor een fascinerend beeld van licht en schaduw. Dit geeft een badruimte een bijzonder en levendig karakter.

Reacties