Foto: duravitbadkamer

Project: Strandridergården

Een stukje Deense architectuur en designgeschiedenis van Duravit

Strandvejen, of Strandweg, is de naam van de 42 km lange weg die van Kopenhagen naar Helsingør leidt - langs de steeds smaller wordende Sont. Bijna elk gebouw hier heeft naast de naam een onmiskenbare historie. De "Strandridergården" in Vedbæk werd in het begin van de 19e eeuw door de koninklijke Deense douane gebouwd als wachthuis. Later kocht een wijnhandelaar de boerderij en bouwde een vorstelijk nieuw gebouw met behulp van plannen van de bekende Deense architect Thorvald Bindesbøll.

Na de Tweede Wereldoorlog is de villa omgebouwd tot kindertehuis. In die tijd was Poul Henningsen, een van de belangrijkste Deense ontwerpers van de 20e eeuw, verantwoordelijk voor de renovatie.

Na een renovatie van meer dan twee jaar glanst de villa weer in zijn oude glorie. Het project is een voorbeeld van hoe een ouder pand dat meerdere keren is herbouwd in zijn oorspronkelijke vorm kan worden teruggebracht en tegelijkertijd kan voldoen aan de eisen van de tijd.

De nieuwe bewoners van "Strandridergården" genieten van uitgebreide luxe: een fitness- en wellnessruimte in de kelder, een oranjerie, een buitenzwembad met poolhouse, een strandhuis, een garage met autolift en last but not least een perceel grond van meer dan 3.000 m2 met eigen aanlegsteiger.

De in totaal 14 badkamers onderstrepen de exquise stijl van het pand. Passend bij het klassieke, moderne interieur zijn ze volledig uitgerust met producten uit de Luv-serie: ovale waskommen gecombineerd met consoletafels en ovale ligbaden. De badkamerserie combineert Scandinavische elegantie met zachte kleuren en is ontwikkeld door Duravit in samenwerking met Cecilie Manz. De internationaal succesvolle ontwerpster behoort tot de nieuwe generatie Deense ontwerpers die het Scandinavische designerfgoed vol vertrouwen voortzetten met verfijnde ontwerpen. Het feit dat Cecilie Manz in 2011 de Thorvald Bindesbøll Award ontving, is een interessante link naar de bewogen geschiedenis van "Strandridergården".

Meer informatie: www.duravit.nl 

Reacties