Foto: ILBAGNOALESSI-dOt-badkamer

ILBAGNOALESSI dOt: black is beautiful

Alessi heeft, in samenwerking met de Zwitsers badkamerspecialist Laufen en de Finse armaturenfabrikant Oras, de badkamercollectie ILBAGNOALESSI dOt in zwart mat keramiek.

Alessi heeft, in samenwerking met de Zwitsers badkamerspecialist Laufen en de Finse armaturenfabrikant Oras, de badkamercollectie ILBAGNOALESSI dOt  in zwart mat keramiek. www.laufen.com

Verkrijgbaar in deze kleur zijn de TamTam wasbak, een hangend toilet, urinoir en planken voor de badkamer.

 

De nieuwe zwarte kleur zorgt voor grotere vrijheid in het ontwerpen van een origineel badkamerontwerp, dat goed samengaat met natuurlijke materialen zoals hout en steen, maar ook hoogglans afwerkingen. De nieuwe collectie komt goed solo tot zijn recht, maar kan ook goed gecombineerd worden met andere zwarte of witte items.

ILBAGNOALESSI dOt, ontworpen door de Nederlandse architect Wiel Arets, wordt gekarakteriseerd door architectonische trekjes; basisvormen zoals de cirkel, het vierkant en hoeken. Arets, die begon samen te werken met Alessi door het ontwerpen van het Tea and Coffee Tower project, heeft sindsdien al veel meer ontworpen voor Alessi: screw.it (een kurkentrekker), salt.it (een zoutvaatje), pepper.it (een pepervaatje) en coffee.it (een espresso coffee maker). Zijn gebruik van architecturale vormen is ook goed te herkennen bij deze producten.

Naast ILBAGNOALESSI dOt is ook het originele badkamerdesign van Stefano Giovannoni verschenen: ILBAGNOALESSI One.

Reacties