Foto: Villeroy-Boch-trends-badkamer

Hygiëne, design en douchen; belangrijke thema’s van Villeroy & Boch

Onlangs presenteerde Villeroy & Boch de nieuwste badkamercollecties en –producten tijdens de ISH noviteitenshow; dé sanitairbeurs in Nederland.

Hygiëne, design en douchen zijn dit jaar de drie belangrijkste thema’s. Hieronder een overzicht van alle productinnovaties, collectieuitbreidingen en trendkleuren.

Nieuwe kleur

De succesvolle badkamer meubelcollectie Legato is uitgebreid met de nieuwste woonkleur White wood; een frisse, lichte kleur die we nog veel terug gaan zien in de badkamer. Nieuwe aanvulling zijn ook de wastafels. De opvallende afronding in de wastafels en de ingebouwde LED-verlichting zorgen voor een subtiel effect in het keramiek. Hierdoor lijkt het alsof de wastafel boven het strakke greeploze meubel zweeft.

Volmaakte schoonheid

Villeroy & Boch heeft een tweetal nieuwe items aan de premiumcollectie toegevoegd. De luxe designwastafel Octagon op vrijstaande zuil heeft een bijzondere achthoekige vorm: het symbool voor volmaaktheid.

De zuil van Octagon is beschikbaar in verschillende hoogwaardige bekledingen. Met de keuze uit Dark Chestnut, Mocha Leather of het extravagante Smoky Slate bent u verzekerd van een echte exclusieve eyecatcher in uw badkamer. De mooie koperen ring tussen de wastafel en de zuil is een extra designelement.

Squaro Prestige is een zeer luxueuze uitvoering van de Squaro Edge 12. Elk bad van het unieke materiaal Quaryl wordt met de hand gemaakt in een Duits atelier.
De baden zijn beschikbaar in de kleuren Dark Chestnut, Rouble Burl Wood, Satin Walnut, Yew, European Oak en Smoked Oak.

Met deze twee unieke design hoogstandjes bewijst Villeroy & Boch wederom een waardige speler te zijn in het premium segment.

Nieuwe materialen

Villeroy & Boch staat bekend om haar innovatieve materialen. Naast het unieke Quaryl is er opnieuw materiaal ontwikkeld dat beschikt over zeer bijzondere eigenschappen. Met TitanCeram kunnen items heel precies, met zeer dunne wanden en messcherpe hoeken worden vormgegeven. Dit is mogelijk door het speciale gietproces en de combinatie van materialen zoals klei, kwarts, veldspaat en titaanoxide. TitanCeram is stoot-, slag- en krasvast, bestand tegen hitte en kou en kan bijzonder snel en eenvoudig worden gereinigd.

De nieuwe collectie Artis biedt elegante, strakke wastafels van TitanCeram en ook de premiumwastafel Octagon is gemaakt van dit unieke materiaal.

Nieuwe doucheoplossingen

Ingebouwde douchevloeren zijn dé trend op badkamergebied. Villeroy & Boch introduceert daarom een grote selectie unieke doucheoplossingen in zowel Quaryl® als acryl. De nieuwe douchevloeren van Squaro Infinity (Quaryl®) zijn op de millimeter nauwkeurig op maat te snijden. De collectie Architectura MetalRim biedt bijzonder sterke douchevloeren van acryl. Beide collecties zijn dit jaar in nieuwe trendy kleuren verkrijgbaar.

Nog meer hygiënische oplossingen

Villeroy & Boch heeft de range DirectFlush toiletten, nog verder uitgebreid. Bijna bij elke badkamercollectie is nu ook een spoelrandloos toilet beschikbaar. Bovendien is op de beurs de hygiëne kampioen gepresenteerd: dé perfecte hygiëneoplossing. Een DirectFlush toilet met de vuilafstotende toplaag CeramicPlus en antibacteriële bescherming AntiBac.

Extra hygiëne

De DirectFlush toiletten in de Architectura collectie zijn vanaf dit jaar in 3 verschillende maten verkrijgbaar. Compact, Standard en XL. De compact-versie is ideaal voor kleine badkamers of toiletten. De XL-versie is speciaal ontworpen voor grote of zware mensen die een grotere zitting willen voor meer gebruikscomfort.

Meer informatie: www.villeroy-boch.nl

Publicatiedatum: 3 mei 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties