Foto: haal-de-natuur-in-de-badkamer-met-cape-cod-duravit

Haal de natuur in de badkamer met Cape Cod

Met zijn nieuwe badkamerserie Cape Cod bekijkt de Franse ontwerper de badkamer op een nieuwe manier en heft barrières tussen natuur en woonruimtes op.

Cap Cod, gelegen in New England aan de oostkust van Amerika, heeft een onvergelijkbare flair. De regio met kilometers lange zandstranden, kristalhelder water en ongerepte natuur vormde de inspiratie voor Philippe Starck. De natuur wordt een vast bestanddeel van de badkamer, als plek van ontspanning en verfrissing met esthetisch geraffineerde materialen en vormen. Keramische wasbakken met kenmerkende dunne randen, een perfect hierop afgestemd badenprogramma en individueel te combineren badmeubels die vrij geplaatst kunnen worden. Cape Cod valt niet alleen op door zijn unieke vormenspraak maar vooral door de authentieke materialen, massief echthout en een nieuw en uniek keramiek-receptuur voor bijzondere dunne waskommen.

De zachte afgeronde vormen zijn de basis voor de unieke waskommen van Cape Cod. De exclusieve waskommen worden vervaardigd uit een speciaal ontwikkelde keramiekmassa met hoge vastheid en een edele finish (DuraCeram). Deze grondstof maakt het mogelijk, opzetbakken met een randdikte van slechts vijf millimeter te realiseren, die absoluut onderhoudsvriendelijk, uitgesproken stabiel en slagvast zijn. Voor een individuele badkamerinrichting zijn de waskommen in drie vormen verkrijgbaar: rond, vierkant en triovaal.

De console met afzetvlakken vallen op door hun tijdloos modern design en komen tegemoet aan de hoogste wensen. Ze spelen vakkundig met het contrast van het staande onderstel in koel, glad chroom en vier verfijnde houtoppervlakken: eiken vintage, Amerikaans noten, Europees eiken en witbeuken. De uitvoering eiken vintage valt op door haar massieve kwaliteit en de optische kenmerkende zichtbare boomstructuur, die ieder meubel tot een unicaat maakt. Daarbij herinnert ze aan een in de storm aangespoeld stuk oud scheepshout. Een elegant alternatief voor de houtuitvoeringen wordt geboden door de versie in wit hoogglans, die ook met deuren en afzetvlakken aan de zijkant verkrijgbaar is. Voor een harmonieus, afgestemde wasplaats laat de puristische, rechthoekige spiegel (1106 x 766 mm) met LED verlichting zich ideaal combineren.

Cape Cod biedt bovendien strak vormgegeven ligbaden, waarbij de ontspanning op de voorgrond staat: een zacht gevormde steun voor het hoofd maakt een bijzonder ontspannende badervaring mogelijk. Het bad is als monoliet vormgegeven uit het nieuwe materiaal DuraSolid A dat aangenaam op de huid aanvoelt en met een hoogwaardige matte finish is uitgevoerd. Er is keuze uit een vrijstaand model en een wand- en hoekversie voor plaatsing links of rechts. Als bijzondere extra toevoeging kan er een onopvallend Air-whirlsysteem en/of een geïntegreerd muzieksysteem, dat via Bluetooth compatible apparaten wordt bediend, in worden verwerkt.

Voor een uniform hoogwaardig en harmonieuze look wordt het programma met geselecteerde WC’s en bidets uit de serie Starck 1, Starck 2 en ME by Starck gecombineerd.

Meer informatie: www.duravit.nl

Publicatiedatum: 26 april 2015

Reacties