Duravit ontvangt dit jaar vier onderscheidingen bij de German Design Award

Dit jaar valt Duravit op bij de German Design Award

08 December 2018

met een speciale vermelding voor de nieuwe Brioso en zij ontvingen daarnaast drie onderscheidingen als „Winnaar“ voor de series XSquare, Shower+Bath en DuraSystem.

Met de “Special Mention” wordt het werk gewaardeerd waarvan het design, bijzondere details en oplossingen bevat welke het engagement van onderneming en designer beloond.

Duravit en de ontwerper Christian Werner hebben met Brioso een meubelserie ontworpen, die nonchalance, frisheid en levensvreugde aan een modern badkamer interieur geven. Bijzonder kenmerk is de genuanceerde lijnvoering, die met smalle zijpanelen aan het meubel, spiegel en spiegelskast overtuigt. Een andere bijzonderheid zijn de grepen en poten die naar wens hetzelfde kunnen worden uitgevoerd als het meubel of in chroom.

Afgestemd op het design van de DuraSquare wastafel heeft Duravit met Kurt Merki Jr. de meubelserie XSquare gecreëerd. Typisch designkenmerk is een kwartrond profiel in chroom dat het meubel aan de zijkanten inkadert. Bij de staande variant gaat dit naadloos over in het onderstel. In beide varianten vormt het chroomprofiel een geaccentueerd kader. Het neemt de hoekradius van de wastafel over en schept daardoor harmonie en tegelijk een markante afhankelijkheid.

Het ontwerp van Shower+Bath verbindt moderne creativiteit en geraffineerde ruimtebenutting. Het ontwerp van EOOS is een Walk-In douche en ligbad in één. Dankzij de geïntegreerde glazendeur verandert het bad snel en gemakkelijk in een douche die gemakkelijk te betreden is.

Het DuraSystem® installatiesyteem biedt Duravit aan voor een complete badkamerinrichting, voor en achter de wand. De elektronische sensorplaat ‚A2‘ in wit glas laat zich touchfree bedienen.Haar modern, tijdloos design verrijkt het comfort van iedere gebruiker van de badkamer met veelvuldige individualiseerbare features van de instelling van de spoelwaterhoeveelheid tot en met de geurafzuiging.

De German Design Awardis de internationale premium prijs van de Raad voor Vormgeving. Doel: unieke vormgevingstrends te ontdekken, te presenteren en te onderscheiden. Jaarlijks worden daarvoor inzendingen bekroond uit de product- en communicatiedesign, die allemaal baanbrekend zijn in de internationale designwereld.

Reeds tien onderscheiden in 2018 bij de IF Award, Red Dot Award en nu bij de German Design Award. De meer dan 170 internationale Design Awards sinds het begin van de jaren negentig bevestigen de consequente, precies geformuleerde en herkenbare designtaal van Duravit.

 

Voor meer informatie: www.duravit.nl