The New Classic: nieuwe collectie Laufen

Laufen presenteert The New Classic, de nieuwe collectie sanitair en badkamermeubelen die is ontstaan uit de samenwerking met Marcel Wanders.

18 Oktober 2019

Marcel Wanders heeft vormen met zachte en harmonieuze profielen gecreëerd, die perfect aansluiten bij een inrichting die gekenmerkt wordt door meer geometrische en solide lijnen. Hij deed dit door gebruik te maken van het innovatieve keramische materiaal SaphirKeramik, ontwikkeld door de Zwitserse firma. De collectie The New Classic omvat verschillende modellen wastafels, toiletten, een bidet en een badkuip, kranen, spiegels, accessoires en een meubellijn. De collectie heeft de iF Design Award 2019 gekregen voor de sensuele combinatie van vorm en functie.

Laufen, die zich sinds jaar en dag bezighoudt met het creëren van innovatieve oplossingen in de sector van de badkamermeubelen die een hoge functionaliteit combineren met het beste design, heeft in de loop der jaren zeer gevarieerde en eclectische collecties ontwikkeld, die het resultaat zijn van een samenwerking met enkele van de meest interessante, internationale designers. Met deze instelling is The New Classic ontstaan, de nieuwe collectie van het Zwitserse merk verwezenlijkt door Marcel Wanders, die, zoals de naam al doet vermoeden, de meest klassieke lijnen badkamermeubelen nieuw leven inblaast dankzij het gebruik van het innovatieve materiaal van de nieuwste generatie SaphirKeramik, ontwikkeld door Laufen.

"Het keramisch materiaal SaphirKeramik werd voor het eerst gebruikt om zeer klassieke en iconografische vormen te creëren. We hebben ontdekt dat dit hygiënische, zeer slijtvaste en recyclebare materiaal ons een unieke gelegenheid bood om de schoonheid van dun keramiek te benadrukken met behulp van de soepele en elegante vormen van onze stukken", zegt Marcel Wanders.

Volgens de Nederlandse ontwerper moet de badkamer een plek zijn waar men zich door de keuze van de onderling verschillende, maar complementaire materialen op zijn gemak voelt. Bij de collectie The New Classic heeft Wanders zich laten inspireren door de klassieke stijlkenmerken van het keramische sanitair. Het sanitair is in een nieuw jasje gestoken, met royalere vormen en aangevuld met meubels met strakke en bewust geometrische lijnen. Het is een collectie die wat betreft de materialen en lijnen perfect is uitgebalanceerd om een complete badkamer te bieden.

Het innovatieve materiaal SaphirKeramik is het resultaat van door Laufen verricht technologisch onderzoek om een product te verkrijgen met eigenschappen, zoals stevigheid en verwerkbaarheid, die vergelijkbaar zijn met die van de duurzaamste keramiek, maar dat ongelooflijk dun is. Met een buigradius van niet meer dan 3 mm is SaphirKeramik een revolutionair materiaal in de sanitair industrie, omdat het een grote expressieve vrijheid biedt om producten te verwezenlijken die extreem licht, dun, maar ook stevig zijn en aanzienlijk minder negatieve effecten op het milieu hebben.

Een complete collectie

The New Classic is een complete collectie waarin de stukken van SaphirKeramik, met hun zachte en soepele vormen, worden afgewisseld met meubels met meer hoekige en bijna mannelijke lijnen.
Er zijn verschillende configuraties voor de wastafel ontworpen om zich aan de klassieke of meer hedendaagse smaken aan te kunnen passen. De opzetwastafel met geïntegreerde legplank is verkrijgbaar in verschillende breedtes, vanaf 600, 800 en 1200 mm en heeft een kleine fontein van 500 mm breed en een waskom van 550 mm breed.

Hoewel de wanden van de wastafels van SaphirKeramik extreem dun zijn, met een buigsradius van slechts 3 mm, is Laufen erin geslaagd om bij elk model zowel de overloop- als de afvoeropening te integreren en zo blijk te geven van haar uitgebreide productieknowhow.

De badkuip met zijn royale afmetingen van1900 x 900 x 580 mm is een belangrijke, maar vanwege de zachte en klassieke lijnen die de hele collectie inspireren, elegante verschijning. De van Sentec, een huidvriendelijk materiaal, gemaakte ergonomische vorm nodigt uit tot totale ontspanning.

De lijn wordt vervolledigd door de wandbidets en de onderhoudsvriendelijke toiletten zonder spoelrand. De toiletten zijn verkrijgbaar met zowel hangende als staande toiletpotten en met spoelreservoir.

Een complete inrichting voor de badkamer

Marcel Wanders heeft een complete inrichting voor de badkamer ontworpen die naast het sanitair ook een serie badkamermeubels bevat met een strak en gestroomlijnd design en verschillende afwerkingen om aan elke behoefte te voldoen.

De collectie omvat meubels voor de hangende wastafels en voor de waskommen. Ze kunnen aan verschillende breedtes worden aangepast en zijn verkrijgbaar met een of twee laden. Marcel Wanders wilde dat de meubels met de delicate rondingen van het sanitair zouden meegaan en ze zouden benadrukken, maar zonder hun aanwezigheid in de weg te staan. De meubels zonder handvatten hebben daarom een meer strakke en gestroomlijnde vormgeving, terwijl ze een klassiek tintje behouden dat perfect in harmonie is met de hele collectie.

Elk meubel kan ook van licht gebogen poten worden voorzien voor meer stevigheid en om de structuur een zachter en lichter aanzien te geven.

De meubels zijn verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: in zwartgelakt eiken en in glanzend wit of mat grijs gelakte uitvoeringen.

Uiterste licht en elegant is de notenhouten structuur voor wastafels, die voor zowel particuliere woningen als voor contracttoepassingen is gedacht. Hij is geschikt voor alle afmetingen wastafels in de catalogus en heeft ook een handdoekhouder.

Details die het verschil maken

The New Classic presenteert bovendien een serie accessoires van SaphirKeramik, die allemaal gekenmerkt worden door gebogen en delicate lijnen die verwijzen naar de collectie sanitair. Naast de legplank, het zeepbakje, de tandenborstelhouder en de toiletborstel, allemaal met wandbevestiging, omvat de collectie een elegante ovale spiegel met geïntegreerde verlichting en een omlijsting van SaphirKeramik.

De kranen van de collectie The New Classic onderscheiden zich door een extreem lineair en strak design, dat in schril contrast staat met de zachte en subtiel gebogen lijnen van het keramische sanitair. De buisvorm met gepolijste, verchroomde afwerking wordt gekenmerkt door een groef aan de basis van de mengkraan en een opening tussen de handgreep en de kraan.

The New Classic in de prachtige neoklassieke setting van Huis Barnaart in Haarlem

Voor de presentatie van de door Marcel Wanders ontworpen collectie is gekozen voor de prachtige neoklassieke villa “Huis Barnaart” met uitzicht op de Nieuwe Gracht in het centrum van Haarlem. De villa die aan het begin van de negentiende eeuw in perfecte Empirestijl gebouwd werd, was de woning van een rijke koopman, Philip Barnaart, aan wie hij zijn naam dankt. In de kamers van Huis Barnaart, elk met een eigen sterke persoonlijkheid, zijn de delicate vormen van The New Classic collectie ondergebracht, die in de tijd lijken te zijn blijven hangen.

Meer informatie: www.laufen.nl

Meer van LAUFEN
Reacties