Foto: 2014/duravit-design-zwart-wit.jpg

Duravit design in zwart/wit

Design van Duravit: zwart/wit als pure tegenstelling in de harmonieuze badkamer.

Zwart-wit is een klassieker onder de kleurcontrasten. Het staat voor pure tegenstelling en elegante tijdloosheid. In het spanningsveld van architectuur en interieur design zet dit duo zichzelf steeds opnieuw op de voorgrond. Want de esthetica van abstractie kent vele facetten. Hoe minder kleurgebruik hoe belangrijker de kwalitatief hoogwaardige materialen en oppervlakken. Decors in hoogglans zetten extravagante accenten in de zwart-wit scène. Dit sterke contrast zorgt voor een aangename rust in de ruimte. Daarom passen ook in de badkamer zwarte badmeubelen perfect bij het klassiek witte keramiek.

Met zijn meubelserie interpreteert Philippe Starck het licht-donker contrast dat volledig aansluit bij een puristische esthetica.

Duravit design Philippe Starck.

De lage kasten in hoogglans zwart met royale lades laten zich combineren met de waskommen uit de nieuwe Starck 2 serie. De zwarte achtergrond accentueert de organische vormgeving van de nieuwe Starck 2 modellen en legt de focus op het vloeiende silhouet. Markant detail van de Starck meubels is de aluminium rand met belettering die zich perfect in het monochrome kleurbeeld voegt.

Edele zwarte lakoppervlakken van de PuraVida meubels harmoniëren bijzonder goed met wit keramiek en verlenen het interieur een unieke, hoogwaardige uiterlijk. PuraVida kenmerkt zich door een zachte vormenspraak en elegantie. De gebogen grepen van de lades onderstrepen deze lijnvoering.

De terugvallende greeplijsten bekennen kleur en laten de zwarte kleur van de glanzende oppervlakken nog extra oplichten.

Keramiek kleedt zich weliswaar graag in puur wit maar straalt in zwart ook een heel individueel karakter uit. Als enige badserie van Duravit is Vero als wastafel, wc en bidet verkrijgbaar in een zwarte outfit. Deze rechtlijnige en tijdloze klassieker met zijn puristische vormgeving is ideaal voor het zwart/witte kleurenspel. In zijn onverwisselbaar design met de hoekige basisvorm verbindt Vero Black purisme met een levendige esthetica.

Duravit design Vero black.

Meer informatie: www.duravit.nl

Publicatiedatum: 15 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties