Foto: 2015/wasmachine-kapot.jpg

Wasmachine kapot, wat nu?

Je wasmachine is wellicht het meest praktische hulpmiddel in huis. Bijna dagelijks draait de wasmachine op volle toeren om je vuile was schoon te houden.

Zeker ook na een vakantie is de wasmachine onmisbaar. Het is dan ook een ramp als je wasmachine stuk gaat. Je staat met je handen in het haar. Wat doe je nu?

Achterhaal de schadeoorzaak

Een wasmachine kan om meerdere redenen kapot gaan. De lagers kunnen versleten zijn, maar er kan bijvoorbeeld ook iets in de pomp of voor de afvoer zitten. Voordat je een monteur inschakelt, is het altijd slim om eerst zelf de schadeoorzaak te achterhalen. Dit bespaart je wellicht op eventuele kosten die je moet maken.

Mocht de schadeoorzaak te complex zijn, bijvoorbeeld als een verwarmingselement of de lagers vervangen moeten worden, dan schakel je uiteraard een monteur in.

Huur een wasmachine

Als je wasmachine voorgoed overleden is of als deze een hele tijd weg moet voor reparatie, kun je er ook voor kiezen om een wasmachine te huren. Dit betekent dat je maandelijks een vast laag bedrag betaalt aan een wasmachineverhuurder. Tegelijkertijd zet je elke maand geld apart voor een nieuwe wasmachine. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Skala.

De prijzen van diverse aanbieders vergelijken

Misschien ben je altijd gewend om naar de vertrouwde monteur te gaan, maar als deze erg duur is, kun je wellicht beter wat andere monteurs vergelijken. Dit kun je gemakkelijk doen via het internet.

Is je wasmachine niet meer te repareren en moet je een nieuw exemplaar aanschaffen? Ook dan is het slim om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt namelijk fors besparen op de aankoop van een nieuwe wasmachine. Kies daarnaast voor een wasmachine die energiezuinig is. Dan bespaar je ook nog eens op je energienota. Genoeg mogelijkheden dus!

Reacties