Foto: 246532

Samsung herdefinieert ecovriendelijk wassen met Eco Bubble wasmachine

Samsung onthult de Eco Bubble wasmachine. Deze energiezuinige wasmachine brengt geavanceerd design en vooruitstrevende techniek op stijlvolle wijze samen.

Samsung onthult de Eco Bubble wasmachine. Deze energiezuinige wasmachine brengt geavanceerd design en vooruitstrevende techniek op stijlvolle wijze samen.

Met een energieverbruik dat 30 procent onder de grenswaarde voor een A-label wasmachine ligt, valt de Samsung Eco Bubble wasmachine in de beste klasse voor energieconsumptie. Bovendien wast deze machine óók bij het gebruik van koud water uitzonderlijk schoon.

 

De Samsung Eco Bubble wasmachine biedt het nieuwste van het nieuwste. Niet alleen het energieverbruik is sterk verlaagd. Je hebt ook geen last meer van trillingen of herrie als de wasmachine draait. Bovendien zorgen de innovatieve wastechnologieën ervoor dat je wasgoed schoner dan ooit wordt. Op welke temperatuur je ook wast.

De wasmachines met een capaciteit van zeven en acht kilo wasgoed per wasbeurt, combineren stijl met gebruiksgemak. Achter de deur met een roestvrijstalen finish bevindt zich een extra grote ingang voor makkelijk in- en uitladen van het wasgoed. De bediening van de wasmachine is intuïtief met een draaiknop voor de selectie van het gewenste wasprogramma, knoppen die extra mogelijkheden bieden en het LED-display dat nuttige informatie geeft, zoals de resttijd van het wasprogramma.

Bespaar energie en was slim

Met de Eco Bubble wasmachine kun je met een lagere temperatuur dezelfde wasresultaten bereiken, zoals je gewend bent bij het gebruik van heet water. Zo bespaar je op het verwarmen van het water en blijven je fijnste stoffen mooi.

Om energie te besparen wast de Samsung Eco Bubble wasmachine op een ingenieuze manier. De ‘bubblegenerator’ lost eerst het wasmiddel op in het water en spuit vervolgens lucht in. Hierdoor ontstaat een rijk schuimkussen. Enkele seconden nadat de wasmachine is gestart met draaien, verschijnt het schuim al in de trommel. Het schuim lost op in het waswater, wordt evenredig verdeeld over de kleding en komt dieper en veertig keer sneller in de stoffen dan bij conventionele wasmachines.

De Eco Bubble wasmachine maakt ook tere weefsels zoals zijde en wol goed schoon. Doordat de kleine schuimbellen als een kussen werken, is de kans op schade aan stoffen veel kleiner dan bij traditionele wasmachines. Als je met de Eco Bubble wasmachine op een temperatuur van 15°C wast, bereik je bovendien hetzelfde wasresultaat als bij een wasmachinebeurt op 40°C zonder bubbels. Op deze manier verbruik je 70 procent minder energie en geef je kwetsbare kleding een betere wasbehandeling.

In de Samsung Eco Bubble wasmachine is Samsung’s unieke Diamand Drum design toegepast. De watergaten in de trommel zijn 36 procent kleiner dan bij conventionele wastrommels. Zo komt je kleding minder snel vast te zitten en gaat je kleding langer mee.

Geavanceerde features

De Eco Bubble wasmachine heeft een ‘Quiet Drive motor’ zonder riemen of tandwielen. Hierdoor is de wasmachine veel duurzamer en stiller. Op deze motor geeft Samsung 10 jaar garantie. De Eco Drum Clean-functie geeft automatisch een seintje wanneer je de trommel moet schoonmaken, zonder gebruik van chemische middelen. De wastrommel kun je hiervoor op high-speed laten draaien met water dat is opgewarmd tot 70°C. Deze Eco Drum Clean-functie is ideaal voor degenen die regelmatig op een lagere temperatuur willen wassen, maar geen onhygiënische trommel willen. Verder heeft de wasmachine een unieke keramische verwarming die minder gevoelig is voor kalkaanslag. Zo verlengt Samsung levensduur van de Eco Bubble wasmachine.

De Samsung Eco Bubble wasmachine met een capaciteit van acht kilo wasgoed is vanaf augustus verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 729,- inclusief BTW. De Samsung Eco Bubble wasmachine met een capaciteit van zeven kilo wasgoed is vanaf september verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 679,- inclusief BTW.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan € 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (€ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.

Publicatiedatum: 2 september 2010

Reacties