Foto: 247710

Perfecte behandeling van wasgoed: Supertronic was- en droogautomaat van Miele

Miele introduceert de Supertronic was- en droogautomaat voorzien van talloze nieuwe technieken. Zo is de Supertronic-wasautomaat uitgerust met automatische dosering, waarbij maar liefst 30 procent aan wasmiddel bespaard kan worden.

Miele introduceert de Supertronic was- en droogautomaat voorzien van talloze nieuwe technieken. Zo is de Supertronic-wasautomaat uitgerust met automatische dosering, waarbij maar liefst 30 procent aan wasmiddel bespaard kan worden.

Ook is de wasautomaat voorzien van het innovatieve Miele-stoomsysteem SteamCare dat de strijktijd tot wel 50 procent verminderd. De Supertronic- droogautomaat is een droogautomaat met warmtepomptechnologie en verbruikt daardoor bijna half zo veel energie als een condensdroogautomaat.

Automatische dosering

De Supertronic-wasautomaat is voorzien van automatische dosering, zodat alleen de wasautomaat gevuld hoeft te worden en het gekozen programma gestart moet worden. De rest wordt overgenomen door de automatische doseerunit AutoDos, die voorzien is van waspoeder en vloeibaar wasmiddel. Als het water de wasautomaat instroomt, wordt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel gedoseerd. Dit wordt volledig afgestemd op het beladingsgewicht, op de intensiteit van de vervuiling en op het gekozen wasprogramma. De doseerunit weet zelfs of er vloeibaar wasmiddel of waspoeder moet worden gebruikt. Dit resulteert – op een eenvoudige en comfortabele manier – in een perfect wasresultaat én een behoedzame behandeling van het textiel. Door deze nauwkeurige dosering kan maar liefst tot 30 procent aan wasmiddel worden bespaard in vergelijking tot handmatig doseren. Bovendien houdt de automatische dosering (na het eenmalig instellen van de te doseren basishoeveelheid die op de verpakking wordt aangegeven) rekening met de waterhardheid. De automatische doseerunit AutoDos is een afzonderlijk apparaat met eigen elektronica dat via de watertoevoer- en afvoerslang aan de wasautomaat wordt gekoppeld.

Op de textielsoort afgestemde stoomfuncties

Strijken wordt nu nog eenvoudiger met het Miele-stoomsysteem SteamCare, dat bovendien de strijktijd tot wel 50 procent vermindert. Door het samenspel van het in de wasautomaat geïntegreerde waterreservoir, het verwarmde stoomaggregaat en de unieke temperatuurvoeler is een op het textiel afgestemd gladstomen mogelijk – constant, met lichte stoomstoten of gecombineerd. Op deze manier kan men zelfs lastig te strijken en tere kledingstukken behoedzaam gladstrijken in de wasautomaat. De Supertronic-wasautomaat is bovendien voorzien van talloze Miele-stoomprogramma’s. Zo is er het programma ‘Opfrissen’, waarbij textiel dat al droog is wordt gladgestreken en opgefrist, het programma ‘Stomen’ voor vochtig wasgoed dat na het wasproces apart met stoom gladgestreken kan worden en het programma ‘Kreukvrij stomen’, waarbij meteen na afloop van het wasproces automatisch het gladstomen van het wasgoed plaatsvindt.

Programma’s op maat

De innovatieve touchbediening maakt het mogelijk een zogeheten wasassistent te gebruiken, waarmee stap voor stap een perfect wasresultaat wordt gecreëerd. Met de wasassistent kan de soort en de kleur van het textiel, de intensiteit van de vervuiling en het centrifugetoerental worden gekozen, waarna de besturing het ideale wasprogramma adviseert. Bovendien kunnen maximaal 10 programma’s als favoriet worden opgeslagen. Dat maakt de behandeling van wasgoed makkelijker dan ooit te voren. Door het even aantippen van het display kunnen alle functies van de Miele-wasautomaat Supertronic worden ingesteld. In combinatie met de verlichte bedieningstoetsen biedt Miele hiermee een uniek en innovatief bedieningssysteem. Het volkomen vlakke Navitronic Touch-display benadrukt het moderne design van het apparaat. De droogassistent bij de Miele-droogautomaat Supertronic bepaalt vervolgens na het invoeren van de textielsoort en het droogproces het programma dat het best hierbij past.

Verlaging van de energiekosten

Net als de Supertronic-wasautomaat biedt ook de nieuwe Supertronic-droogautomaat allerlei innovaties die de wasgoedbehandeling zo aangenaam en comfortabel mogelijk maken. De Supertronic-droogautomaat met warmtepomptechnologie verbruikt slechts bijna half zo veel energie als een condensdroogautomaat en is 40 procent zuiniger dan de grenswaarde (0,48 kWh/kg) voor de energie-efficiëntieklasse A. Dat betekent dat met het gebruik van de Supertronic-warmtepompdroogautomaat van Miele een actieve bijdrage geleverd wordt aan de bescherming van het milieu en aan de verlaging van de energiekosten.

Reacties