Foto: 246559

Nieuw record voor label A warmtepompdroger van Siemens - energiekampioen bespaart bij het drogen nu nóg meer stroom

Een nog krachtigere warmtepomp zorgt nu voor een nog lager energieverbruik van de Label A wasdroger van Siemens. Daarmee ligt het nieuwe model 50% onder de verbruikswaarden die zijn vereist voor energielabel A.

Een nog krachtigere warmtepomp zorgt nu voor een nog lager energieverbruik van de Label A wasdroger van Siemens. Daarmee ligt het nieuwe model 50% onder de verbruikswaarden die zijn vereist voor energielabel A.

De unieke au-tomatische zelfreinigende functie van de condenser garandeert bovendien op-timaal gemak en constant lage verbruikswaarden, voor de hele levensduur van de droger. Daardoor kan de Label A droger zijn positie als wereldrecordhouder energie besparen ook dit jaar weer onbedreigd waarmaken.

 

Alleen in de buitenlucht droogt de was nog energiezuiniger. De condensdroger van Siemens is nu eenmaal de zuinigste wasdroger ter wereld. Een voorbeeld: bij 6 droogbeurten per week loopt de besparing op meer dan 1.000 euro in tien jaar tijd*. Vergeleken met een traditionele condensdroger met energielabel B verbruikt hij minder dan de helft aan stroom.
* Vergeleken met een 15 jaar oud vergelijkbaar apparaat en een energieprijs van 0,22 euro per KWh.

De enige droger die zichzelf reinigt

Zoals de naam al zegt, beschikt iedere condensdroger over een condenser, die zo-veel mogelijk pluisvrij moet blijven om ervoor te zorgen dat het apparaat zo weinig mogelijk energie verbruikt. Maar waar de concurrentie inzet op een combinatie van meerdere pluisfilters, die met de hand moeten worden gereinigd, betreedt Siemens op dit gebied nieuwe wegen. Als comfortabel alternatief heeft Siemens – toonaange-vend op het gebied van innovatie – een zelfreinigende condenser ontwikkeld. In de loop van elke droogbeurt spoelt die zichzelf schoon met het water dat bij het drogen vrijkomt . En dat meteen meerdere keren èn intensief. Met als resultaat duidelijk min-der onderhoudsgedoe voor de gebruiker en toch een pluisvrije condenser die voort-durend op zijn efficiëntst is.

Laag verbruik, hoge prestaties

Zo sober als de Label A droger omgaat met energie, zo zorgvuldig gaat hij om met het wasgoed. Het softDry-trommelsysteem van de Siemens blueTherm reduceert de mechanische belasting die op de was inwerkt en voorkomt bovendien temperatuur-schommelingen. Met de speciale ’Outdoor’-functie staat nog meer behoedzaamheid op het programma. Daarmee krijgt hoogwaardig outdoor-textiel een extra voorzichti-ge behandeling. De constant lage temperaturen zorgen ervoor dat de kwetsbare ge-lijmde naden van windjacks, wandelbroeken en overige functionele kledingstukken niet aan overmatige hitte worden blootgesteld. Maar ook wanneer het snel moet gaan, laat deze droogautomaat topprestaties zien: dankzij een optimaal tempera-tuurverloop en een aangepaste afkoelfase in het droogprogramma superKort40 is de was in nog een drie kwartier droog. Geen twijfel mogelijk: de nieuwe mijlpaal voor milieuvriendelijk gemak is de nieuwe Label A droger van Siemens!

Siemens Label A luchtcondensdroger met warmtepomp
Productcode WT 46W561NL
Energielabel A
Capaciteit 1-7 kg
Afmetingen
(BxHxD) 59,8 x 84,2 x 62,5 cm
Adviesprijs € 1.149,- incl. BTW
Verkrijgbaar vanaf oktober 2010

Meer informatie: www.siemens-home.nl.

Publicatiedatum: 8 september 2010

Reacties