Lifehack: met deze simpele truc is je wasgoed een half uur sneller droog!

Uiteraard zijn we al heel blij met de wasdroger! Maar wist je dat er een supersimpel trucje bestaat waardoor je wasgoed nog véél sneller droog wordt?

Guido van Loon 24 Juni 2021

En met supersimpel bedoelen we ook echt héél simpel. Je hoeft namelijk slechts één item toe te voegen aan je wasdroger…

Oke, eerlijk is eerlijk… met mooi weer gaat er natuurlijk niets boven je wasgoed in de buitenlucht laten drogen. Onder de juiste weersomstandigheden gaat dat namelijk ook enorm snel, het is milieuvriendelijk, het is beter voor de portemonnee en het ruikt daarna heerlijk fris. Maar helaas laat het Nederlandse klimaat dit het grootste gedeelte van het jaar nou eenmaal niet toe. Daarom is de was drogen in een wasdroger onze tweede favoriete optie. We kunnen simpelweg niet zonder, omdat het zo ontzettend veel tijd bespaart. En toch kan het nog véél sneller!

Dé truc

Het enige wat je nodig hebt voor deze truc is een droge handdoek of theedoek. That’s it! Door deze simpelweg toe te voegen aan de natte was in de droger zal je wasdroger er ongeveer een derde van de tijd korter over het programma doen. Reken maar uit, dat kan dus zomaar een halfuur schelen!

Hoe werkt dat dan

Hoe zit dat dan? Eigenlijk is het heel simpel en absoluut geen hogere wiskunde. De droge handdoek of theedoek zorgt er namelijk voor dat het vocht uit de natte was geabsorbeerd en afgevoerd wordt, waardoor de droger uiteindelijk minder werk hoeft te doen en sneller klaar is.

De Australische schoonmaakexpert Shannon Lush deelde deze handige tip in het tv-programma Sunrise On Sunday, waarna ook de redactie van huishoudplatform Good Housekeeping de tip uitprobeerde en deelde. De simpele maar effectieve truc ging hierna viraal waarna ook wijzelf natuurlijk de proef op de som moesten nemen. En… ja, het werkt écht!

Wat ons betreft is dit de ideale manier om je volle wasdroger sneller droog te krijgen, maar ook het ultieme redmiddel voor als je dat ene shirtje dat nog net niet helemaal droog is écht vandaag aan moet. Gooi ‘m in de droger met een droge handdoek en je shirt is zelfs al met een minuut of 10 droog! Op deze manier wordt het gebruiken van een wasdroger toch nog een stukje duurzamer, aangezien het apparaat er aanzienlijk korter over doet.

Reacties