Wit purisme op een idyllische dijk

Iets buiten de gebaande paden en genesteld in een weelderig landschap ligt een oud, enigszins vervallen dijkhuis in Watervliet, België.

10 Augustus 2020

Het pand is volledig gerenoveerd op basis van plannen van architect Bart Lens en uitgebreid met een nieuw gebouw dat direct is ingebouwd in de top van de dijk.

Aan de straatkant is het moderne, aangebouwde deel van het gebouw niet direct herkenbaar als woning, het past harmonieus in de totale architectuur van het landschap. Het dak, dat door de bijzondere constructie groen is, is bedekt met fruitbomen, de helling en de zonnige kant met kleurrijke wilde bloemen. Naast een duidelijk zicht op het landschap door de grote raamgevel, biedt de ondergrondse constructie ook het voordeel van eenvoudige warmteopslag.

Terwijl de gevel, inclusief het dak, wit werd gehouden, contrasteert het nieuwe gebouw met beton en staal. Het interieur is een mix van hout, beton, wit en grijstinten. Deze combinatie zorgt voor een harmonieuze verbinding van het oude naar het nieuwe deel van het pand.

Het oorspronkelijke deel van het pand heeft twee eenvoudige en lichte slaapkamers. In de uitbouw bevinden zich de woonkamer, keuken en badkamer.

In overeenstemming met het idyllische uitzicht is de badkamer heel sfeervol ontworpen. Muren, vloeren en plafonds, allemaal in wit, zorgen voor een aangename sfeer in combinatie met natuurlijke materialen. Een grote dubbele Vero wastafel en een toilet uit de Starck 3 serie maken de badkamer compleet.

De lichte ruimte wordt optisch vergroot door de kleurkeuze en de houten accessoires en rieten manden creëren highlights en onderstrepen de warme sfeer. In de gastenbadkamer zetten de Vero in de compacte versie en de Starck 3 WC het purisme in het wit voort.

Meer informatie: www.duravit.nl

Reacties