The Twelve Senses Retreat

Ontspanning in harmonie met de elementen "Lucht, aarde, vuur en water"

12 Mei 2020

In Encinitas, Zuid California biedt het bijzondere designhotel Twelve Senses Retreat zijn gasten een ontspanningsbelevenis voor lichaam en geest. Encinitas ligt in de buurt van San Diego en geldt als een van de beste surfspots in de wereld. Het enthousiasme voor surfen, yoga, gezondheid en een nauwe betrekking tot de natuur vormen de sfeer van deze kustplaats.

Deze speciale sfeer ervaren ook de gasten van Anke Bodack. Met de Twelve Senses Retreat heeft deze ontwerpster haar grootste wens om een minimalistisch microhotel te realiseren verwezenlijkt, waarvan de naam verwijst naar de “12 zintuigen” uit de leer van Rudolf Steiners. De Oostenrijkse filosoof verdeelt de zintuigen in lichaams- omgevings- en kenniszintuigen, welke in het Twelve Senses Retreat door de verbinding van huisvesting, welzijn, en duurzaamheid worden gestimuleerd.

Offset Design en Drafting ondersteunde Anke Bodack bij het ontwerp en de voorbereiding van de accommodatie voordat Alliance Green Builders het microhotel realiseerde. Het gebouw, gebouwd in 1958, is herbouwd met inachtneming van duurzame principes - waarbij gebruik is gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen. Zo zijn de tegels van de bar op het dakterras gemaakt van oceaanplastic.

Het dakterras kijkt uit over een weelderige tuin en de bar biedt uitzicht op de Stille Oceaan. De oceaan ligt op korte loopafstand. Bezoekers kunnen genieten van momenten van rust en stilte in de bibliotheek van het pand of bij de open haard in de "Vuur" kamer.

Luxe minimalisme is geen contradictio in termen van de Twelve Senses Retreat, maar binnen zijn er warme en uitnodigende, maar gereserveerde kamers. De vier kamers zijn uniek ontworpen en weerspiegelen elk een van de vier natuurlijke elementen - "Air", "Earth", "Fire" en "Water".

Een luxe badkamer in een open ruimte met beperkte ruimte was de grootste uitdaging. In het badkamermagazine van Duravit ontdekte ontwerpster Anke Bodack de foto van een Stonetto douchebak, die het ontwerp en interieurontwerp hieronder vorm moest geven. Verzonken douchebakken zorgen voor een ruimtelijk effect. Drie van de vier kamers zijn voorzien van een open douche. ME by Starck WC's, Luv wastafels en L-Cube badkamermeubels zijn ook te vinden in de Twelve Senses Retreat. In de kamer "Earth" past een vrijstaand bad met Scandinavische purisme perfect in de minimalistische feelgood-sfeer.

www.duravit.nl

 

 

 

 

 

 

 

Meer van Duravit
Reacties