Foto: splinter-works-bad-vessel

Splinter Works bad Vessel

Splinter Works gaat voor het ultieme genieten en combineert twee symbolen van ontspanning: een hangmat en een ligbad.

Splinter Works heeft een wel heel uniek bad geproduceerd: Vessel. Dit bad wordt tussen twee muren geplaatst, waardoor het bad de vloer niet raakt. Het bad wordt met roestvrijstalen beugels aan de wand bevestigd, zodat het lijkt te zweven. Vessel is 2,7 meter lang en gemaakt van koolstofvezel. Onder de lagen van koolstofvezel ligt een schuimkern die het bad isoleert, waardoor het bad veel langer dan normaal warm blijft.

Afvoer

Maar hoe zit het dan met het vullen en het legen van het bad? Het bad kan gevuld worden door middel van een staande kraan. In het midden van Vessel zit een afvoer met daaronder in de vloer een afvoerputje. Het water dat in het midden uitstroomt loopt dan in het vloerputje. Er kan ook een afvoerpijp worden geïnstalleerd als een natte vloer geen optie is.

Persoonlijke voorkeur

Vessel is een groot bad, maar wil je een andere maat, dan is dat ook geen probleem: het bad kan tot maximaal 20 centimeter worden verkort. Dit unieke bad van Splinter Works is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, blauw, geel, roze, brons en zelfs zilver.

Meer informatie: www.splinterworks.com

Publicatiedatum: 7 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties