Foto: 2022/Hoe-vind-je-de-juiste-kraan-voor-je-bad.jpg

Hoe vind je de juiste kraan voor je bad?

Heb je in je nieuwe badkamer voor een ligbad gekozen? Goed bezig!

Guido van Loon 30 Mei 2022

In een ligbad kom je volledig tot rust, hoef je even nergens aan te denken en geniet je van het mooie leven. Om hier nóg meer van te genieten, moet je op zoek naar een bijpassende kraan gaan.

Een badkraan was langere tijd een vrij simpel product. De kraan zat direct aan het bad vast en was qua vormgeving niet al te bijzonder. Hoe anders is dat nu? Heel anders. Door de opkomst van het vrijstaande bad zijn er namelijk veel meer kranen uitgebracht. Hieronder vind je de beste tips voor het uitkiezen van de juiste kraan.

Wat voor bad heb je?

Als eerste zou je heel goed naar je bad moeten kijken. Heb je een vrijstaand bad? Dan heb je absoluut een vrijstaande kraan nodig. Met zo’n kraan laat je je badkamer groter ogen, terwijl de kraan en het bad ook nog een prachtige combinatie vormen.

Heb je een normaal inbouwbad of voor een ander soort bad gekozen? Dan kun je het beste voor een bijpassende kraan kiezen. Dat is in veel gevallen een kraan die direct aan het bad vastzit.

Hoe wil je de kraan bedienen?

Je zou ook goed moeten kijken naar de bediening van de kraan. Hoeveel knoppen wil je op de kraan hebben? En hoe nauwkeurig wil je de temperatuur van het water in kunnen stellen? Dit zijn eveneens belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Hierbij is het vooral van belang dat je je wensen duidelijk in beeld brengt. Probeer daarom vooraf goed na te denken wáár je precies waarde aan hecht bij je nieuwe kraan.

Naar wat voor design gaat je voorkeur uit?

Zoals hierboven al gesteld, kun je kranen in allerlei soorten en maten kopen tegenwoordig. Binnen het uitgebreide aanbod zou je daarom op zoek moeten gaan naar een kraan met een aansprekend design. Let hierbij goed op de vormgeving, op het design en ook op het materiaalgebruik.

Je doet er verstandig aan om het design af te stemmen op je bad. Heb je bijvoorbeeld voor een wit bad gekozen? Dan kun je voor een witte kraan kiezen, maar je kunt ook voor een zwarte kraan kiezen. Met een badkraan ben je absoluut in staat om een fraai contrast te creëren. Je kunt er echter ook bewust voor kiezen om een fraai geheel te creëren.

Al met al komt het aan op vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Mocht je het lastig vinden om de juiste keuze te maken, kun je altijd bij een badkamerspecialist langs. Een specialist helpt je op de juiste weg door goede adviezen te geven.

Reacties