Foto: LOT_Platinum_02

Architectonische precisie met een sculpturale uitstraling:

keukenkraan Lot nu ook verkrijgbaar als eenhendelmengkraan

10 Juli 2023

Premiumproducent Dornbracht breidt zijn keukenassortiment uit: de door Sieger Design ontworpen kranenserie Lot is nu leverbaar als eenhendelmengkraan en in nieuwe afwerkingen. De spoelbakken van geglazuurd staal zijn nu ook verkrijgbaar in mat antraciet. Beide noviteiten passen perfect in het Layers of Black keukenontwerp.

Markant en variabel: Lot van Dornbracht

Architectonische precisie gecombineerd met een minimalistische, markante esthetiek: Lot wordt gekenmerkt door een vlakke, uit een stuk vervaardigde uitloop die de kraan een bijna sculpturale uitstraling geeft. De nieuwe eenhendelmengkraan – ook verkrijgbaar met een zijdouche – voegt nog een variant toe aan de serie. Daarnaast is Lot onder andere ook leverbaar als 2-gats mengkraan en als Bar Tap. De nieuwe afwerkingen Champagne (22kt Goud) en Champagne geborsteld (22kt Goud) overtuigen door hun warme kleur, terwijl Dark Chrome een mystieke elegantie uitstraalt. Chroom, Platina geborsteld, Platina, Messing geborsteld (23kt Goud) en Dark Platinum geborsteld maken het assortiment compleet.

Spoelbakken ook in antraciet mat

De spoelbakken van geglazuurd staal zijn net zo nauwkeurig vormgegeven. Het speciaal ontwikkelde glazuur wordt gekenmerkt door een hoogwaardige uitstraling. Het is extreem robuust en duurzaam en heeft ook uitstekende hygiënische eigenschappen. De vorige versies in wit en mat zwart worden nu uitgebreid met de nieuwe kleurvariant antraciet mat. Die kleur geeft de verfijnde spoelbak een luxe touch die vooral indruk maakt met een daarop in kleur afgestemd werkblad.

Layers of Black combineert noviteiten

Het keukenontwerp Layers of Black laat zien hoe de spoelbak in antraciet mat en Lot als eenhendelmengkraan mooi bij elkaar passen. Het ontwerp is gericht op puristen en perfectionisten: sierlijk, teruggebracht tot de essentie, zonder ornamenten en overbodige decoratieve elementen. Donker gebeitste houten oppervlakken kenmerken de minimalistische sfeer, samen met hoogwaardige materialen zoals glas en natuursteen. Het tijdloze zwart – gecombineerd in verschillende nuances en texturen – oogt zelfverzekerd en stijlvast, en straalt tegelijkertijd een mystieke diepte uit. De kraan in Dark Platinum geborsteld of in Platina en de spoelbak van Dornbracht passen op een natuurlijke manier in het geheel.

Meer informatie vindt u op www.dornbracht.com/lot.

Reacties