Foto: IMO_Brushed_Dark_Pla_Bathroom

Alles in flow:

verfijnd IMO-design van Dornbracht in scène gezet met behulp van kunstmatige intelligentie

19 Januari 2024

Perfect voor iedereen die zijn of haar eigen ideeën wil omzetten: IMO, de afkorting van "In My Opinion", is een uitnodiging om je eigen badkamer expressief en persoonlijk vorm te geven. De kranenserie van Dornbracht, die moeiteloos in de meest uiteenlopende stijlen past, is vanaf april 2024 verkrijgbaar in een verfijnd design. Ondersteund door kunstmatige intelligentie is er al een video gemaakt die het universele karakter van IMO benadrukt.

Hybride vormen, vloeiende overgangen

De bewegende beelden vertalen de veelzijdigheid van IMO op een kenmerkende en speelse manier. Het uitgangspunt waren vier nieuw gecreëerde badkamerontwerpen waarin de mengkranenserie op heel verschillende manieren in scène wordt gezet: een roze gastentoilet, een urbane Apartment Bathroom, een gezinsbadkamer in fris pastelgeel en de premiumversie in zacht saliegroen. Dankzij morphing, waarbij de ene afbeelding in de andere overvloeit, lopen de badkamers geleidelijk in elkaar over. Je ziet ruimtes waarvan de vormen, kleuren en structuren voortdurend in elkaar overgaan, gevangen in een dynamische beweging. Dornbracht biedt zo waardevolle inspiratie voor het ontwerpen van de eigen badkamer.

Subtiel refinement: IMO nu verfijnd

Aanleiding voor het artistieke project is de grondige herziening van de serie IMO. Sieger Design, al jarenlang partner van de fabrikant uit Iserlohn, heeft het ontwerp van de kraan heel behoedzaam aangepast. “IMO is een kraan die in veel contexten en inrichtingsstijlen werkt”, zegt eigenaar Michael Sieger. “Na ruim 13 jaar hebben we hem nu een verfijndere, lichtere en daardoor meer eigentijdse uitstraling gegeven. Hij is slanker, oogt daardoor verfijnder en nog preciezer. Maar bij de verfijningen hebben we wel de proporties en karaktertrekken behouden die kenmerkend zijn voor IMO. Bijvoorbeeld de markante vorm van de uitloop en de combinatie van twee geometrische basisvormen: de cirkel en de rechthoek,” vervolgt hij.

Lager waterverbruik en diverse nieuwe producttypes

Tijdens het proces van het refinement is ook gedacht aan het optimaliseren van het waterverbruik van de wastafelmengkranen. De verlaagde doorstroom zorgt voor een besparing van ongeveer 35 procent, terwijl het straalbeeld vrijwel niet verandert.

Om beter in te kunnen spelen op individuele ideeën en behoeften heeft Dornbracht de serie IMO uitgebreid met een groot aantal nieuwe producttypes en oppervlakken. De tweegats mengkraan, die op iedere plek op de wastafel kan worden geplaatst, is slechts een van de vele nieuwe producten. Met zwart mat, Dark Chrome en Dark Platinum geborsteld is er ook een veel bredere keuze aan donkere finishes.

Meer informatie en de morphingvideo vindt u op www.dornbracht.com/imo.

Reacties