Onderscheidende vormgevingskwaliteit

Red Dot voor douchegoot Advantix Cleviva van Viega

02 Juli 2020

De Red Dot Design Award is wereldwijd één van de meest gerenommeerde designprijzen. Producten met een onderscheidende esthetische kwaliteit maken kans om met deze prijs bekroond te worden. Met meer dan 6500 inzendingen uit 60 landen, kende de designcompetitie nog nooit eerder zoveel inzendingen. Slechts 1.644 producten werden bekroond, waaronder de Advantix Cleviva douchegoot van Viega.

"De winnaars van de Red Dot Awards hebben bewezen dat zij in de meest pure zin van het woord onderscheidende producten hebben gerealiseerd", aldus Prof. Dr. Peter Zec, initiator en CEO van Red Dot. Een internationaal samengestelde jury, bestaande uit ervaren experts uit verschillende vakgebieden, testte hiervoor iedere productinzending en besloot vervolgens gezamenlijk welke inzendingen bekroond werden met de begeerde onderscheiding.

Winnaar in Red Dot Award: Productontwerp 2020

De douchegoot Advantix Cleviva werd door Viega in samenwerking met ontwerpbureau ARTEFAKT design (Darmstadt) ontwikkeld. Voor de toekenning van de Red Dot Award was voor de jury naast de esthetiek van de douchegoot ook de indrukwekkende functionaliteit van doorslaggevend belang. "De douchegoot overtuigt door de eenvoudige verwerkbaarheid en biedt door de grote variëteit volop mogelijkheden voor individuele badkamerinrichting."

De douchegoot Advantix Cleviva kan naar keuze vrij worden verwerkt in het tegeloppervlak: tegen de wand maar ook als afvoer in het midden van de doucheruimte. In tegenstelling tot de gangbare douchegoten wordt bij de Advantix Cleviva het water via een rank roestvast stalen profiel met designprofilering naar een centrale vloerafvoer geleid. Deze wordt af-fabriek geleverd met afdichtingsmanchet dat de installatie van de douchegoot en de opname in een afwerkvloer aanzienlijk veiliger en efficiënter maakt. De afvoer van het douchewater verloopt via een inzetelement – leverbaar in twee designvarianten – en de in de vloer opgestelde puntafvoer. 

Presentatie van onderscheiden producten

De bekroonde producten staan als online-presentatie vanaf 22 juni 2020 op de Red Dot-website. De site biedt geïnteresseerden gedetailleerde beschrijvingen, fraai beeldmateriaal en uitgebreidere informatie. Vanaf die dag zijn de winnende producten ook in het Red Dot Design Museum te zien: www.red-dot.de

Reacties