Foto: press_2013//viega-advantix-opzetstuk.jpg

Viega betegelbaar opzetstuk afvoer Advantix-serie

Viega komt met een betegelbaar opzetstuk voor de afvoer in de douche. Deze kan worden gecombineerd met alle afvoer-basisbehuizingen van de Advantix-serie.

Viega komt met een betegelbaar opzetstuk voor de afvoer in de douche. Deze kan worden gecombineerd met alle afvoer-basisbehuizingen van de Advantix-serie.

Inloopdouches combineren een fraai design met veel bewegingsvrijheid in de badkamer. Deze barrièrevrije en volledig betegelde vloeren komen steeds vaker voor in het ontwerp van een badkamer. Om het effect van de tegelvloer tot in het kleinste detail door te zetten, biedt Viega nu een betegelbaar opzetstuk als alternatief voor de bekende kunststof of metalen roosters. Daarmee gaat deze nagenoeg onzichtbaar en naadloos op in de vloer. 

Het betegelbare opzetstuk biedt onbeperkte mogelijkheden om bijvoorbeeld tegels of natuursteen in te leggen. Door de zeer geringe opbouwhoogte van slechts 5 mm kan zelfs glasmozaïek in het opzetstuk worden opgenomen. 

Waar het opzetstuk aan de bovenzijde zorgt voor een strak doorgevoerd design, wordt het water afgevoerd via een smalle ronde sleuf die zich tussen de bovenkant van het inzetstuk en de vloerafwerking bevindt. Ondanks de geringe breedte heeft de afvoer een capaciteit tussen 0,4 en 0,5 l/sec. 

Het betegelbare opzetstuk kan worden gecombineerd met alle afvoer-basisbehuizingen van de Viega Advantix-serie. De serie omvat niet alleen uiterste vlakke badafvoeren met een inbouwhoogte van slechts 62 resp. 70 mm of vloerafvoeren met hoge afvoercapaciteit, maar ook brandveilige afvoeren en afvoeren voor balkon en terras. 

Meer informatie: www.viega.nl

Publicatiedatum: 18 oktober 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties