Het beste van meerdere werelden

Nieuwe Viega-douchegoot Advantix Cleviva combineert lijnafwatering en puntafvoer

03 September 2019

Bij nieuwbouw of renovatie van een badkamer wordt veel gebruik gemaakt van een douchegoot. De populaire inloopdouche versterkt de afgelopen jaren die trend alleen maar. Met de nieuwe douchegoot Advantix Cleviva opent systeemaanbieder Viega een nieuw hoofdstuk. Uit oogpunt van montagevriendelijkheid en design combineert de afwateringsnoviteit het beste van moderne douchegoten en puntafvoeren. De douchegoot is leverbaar in twee designvarianten. Naast vier kleurstellingen zijn ook een vergulde uitvoering en tal van speciaalkleuren op verzoek mogelijk.

Als lijnafwatering bieden de Advantix-douchegoten van Viega een fraaie designoplossing voor de realisatie van inloopdouches. Voor de wand geïnstalleerd geeft het doorlopende tegelbeeld van de douchevloer een strak beeld waardoor de badkamer groter lijkt. De nieuwe douchegoot Advantix Cleviva combineert deze vormgevingsvoordelen met de installatievoordelen van een puntafvoer. In tegenstelling tot de gangbare douchegoten wordt bij de Advantix Cleviva het water via een rank roestvast stalen profiel met designprofilering naar een centrale vloerafvoer geleid. Deze wordt af-fabriek geleverd met afdichtingsmanchet dat de installatie van de douchegoot en de opname in een afwerkvloer aanzienlijk veiliger en efficiënter maakt.

Aantrekkelijk productenprogramma

Het roestvaststalen profiel van de, op de dekvloer opgebouwde douchegoot, Advantix Cleviva wordt geleverd in lengten van 800, 1.000 en 1.200 mm. Op locatie kunnen deze nauwkeurig op lengte worden gemaakt tot op 300 mm. Bijzonder geraffineerd is de mogelijkheid om meerdere douchegoten naadloos te combineren. Dat is met name voordelig bij het realiseren van royale douches of van rijen met meerdere douches. Dit alles is mogelijk dankzij de 100 mm lange eindstukken van het binnenprofiel.  
De afvoer van het douchewater verloopt via een inzetelement – leverbaar in twee designvarianten – en de op de vloer opgestelde puntafvoer. De golfvormige sifon combineert daarbij de voordelen van een geringe bouwhoogte met een minimum noodzaak aan schoonmaak. Er kan uit twee varianten worden gekozen: de standaarduitvoering voor inbouwhoogten van 95 t/m 155 mm en voor badkamers met geringe inbouwhoogten een renovatievariant met slechts 70 mm inbouwhoogte. De bijbehorende verstelbuis (DN50) tussen afvoer en afdichtingsflens kan worden ingekort waardoor ook andere opbouwhoogten mogelijk zijn. De compacte uitvoering van de golfvormige sifon is 360 graden vrij draaibaar en kan dan ook direct aan de wand worden geïnstalleerd.

De afvoercapaciteit van de Advantix Cleviva bedraagt bij de laagste inbouwhoogte ten minste 0,4 l/s, bij de standaardafvoer max. 0,75 l/s. Bij gebruik van een verstelbuis om de inbouwhoogte te verhogen, neemt de afvoercapaciteit spectaculair toe.

Voor badkamers waarin eisen worden gesteld aan de geluidsisolatie, zoals die in appartementencomplexen, is een optioneel geluidsisolerend element leverbaar. Dit rubberen element wordt onder de sifon geplaatst en voldoet aan de isolatienormen DIN 4109 en VDI 4100. In geval van brandveiligheidseisen kan de bekende Advantix buisdoorvoering R 120 worden toegepast.

Betrouwbaar afgedicht in afwerkvloer

Niet alleen de totale constructie maar ook de verwerking van de nieuwe Viega douchegoot in dekvloeren is vernieuwend. In de standaard meegeleverde kit voor tegelzetters is een afdichtingsmanchet opgenomen waarmee over een breedte meer dan 120 mm wordt afgedicht. Hiertoe hoeft het manchet alleen maar van boven in de afvoerflens te worden geklikt. Op deze manier ligt het manchet bij het afdichten strak en schoon op de dekvloer en kan vervolgens zonder verdere werkzaamheden direct in de afwerkvloer worden geïntegreerd. Hiermee is tegelijkertijd een heldere scheiding van werkzaamheden een feit: de installateur plaats de afvoer, de tegelzetter neemt de afdichting en afwerking voor zijn rekening. Het nieuwe afdichtingssysteem van de douchegoot Advantix Cleviva voldoet aan alle waterwerkklassen tot aan W3-1, zoals die in de DIN 18534-1 zijn vastgelegd.


Eenvoudig schoon te maken

De gecombineerde lijnafwatering en puntafvoer biedt eindgebruikers het voordeel dat deze gemakkelijk te reinigen is. Met een wisser is het afvoerprofiel van de Advantix Cleviva na het douchen comfortabel en hygiënisch schoon te maken. Bovendien kan het inzetelement met een hulpstuk worden verwijderd om de zeef te reinigen. De afvoer zelf is constructief zo ontworpen dat deze zich door de waterdynamiek steeds zelf reinigt.

Voor meer informatie: www.viega.nl

Reacties