7 manieren om op een comfortabele manier oud te worden in je eigen huis

Vergeleken met een aantal jaar geleden wordt de mens telkens maar ouder.

15 Mei 2018

Waar in de jaren ‘50 de gemiddelde leeftijd nog rond de 80 hing, is dat nu al weer een stuk verhoogd. In Nederland zijn er op dit moment bijna 2 miljoen mensen, die ouder zijn dan 70 jaar. Bijna al deze mensen willen eigenlijk in hun eigen huis blijven wonen als ze ouder worden. Maar hoe kun je dat nou of een prettige manier bereiken?

1 Rollator

Één van de tips waardoor je lang thuis kan blijven wonen is een rollator. Een rollator kan ervoor zorgen dat op het moment dat je wat minder mobiel wordt, je toch nog kan blijven bewegen in en rondom huis. Met een rollator kun je een stukje gaan wandelen, zonder dat het te zwaar wordt. Een rollator is te verkrijgen in een rollator shop en wordt vaak thuis op maat afgeleverd.

2 Een douchestoel

Een andere optie om comfortabel oud te worden is een douchestoel. Met behulp van een douchestoel kun je tijdens het douchen zitten. Hierdoor hoef je niet te staan en is het voor ouderen een minder vermoeiende bezigheid. Daarnaast is het wassen ook een stuk makkelijker met een douchestoel, omdat je niet overgeleverd bent aan je evenwicht als je bijvoorbeeld de voeten wil wassen.

3 Een aangepaste badkamer

Naast de douchestoel zijn er nog een aantal andere opties om de badkamer aan te passen. Zo zijn er ook inloopdouches en baden. Hierdoor hoef je niet over een drempeltje om in de douche te komen, maar kun je er makkelijk inlopen. Ook voor mensen in een rolstoel werkt dit goed. Je kan namelijk zo de douche inrijden met de rolstoel, waardoor het een stuk makkelijk wordt om nog zelf te douchen.

4 De keuken

Ook in de keuken zijn er een aantal opties waar je rekening mee kan houden bij het ouder worden. Er zijn bijvoorbeeld apparaatjes waar je verpakkingen makkelijker mee open maakt, maar ook messen waar je je minder snel mee snijdt. Voor ouderen maken deze hulpmiddelen koken een stuk makkelijker.

5 Een elektrische fiets

Tijdens het ouder worden is bewegen nog altijd belangrijk. Door nog veel te bewegen als je wat ouder wordt, is het risico op bepaalde ziektes, zoals hart- en vaatziektes lager. Een hulpmiddel wat kan helpen als bewegen toch moeilijker wordt, is er een elektrische fiets. Met een elektrische fiets blijf je in beweging, maar hoef je niet tegen de wind in te fietsen. De elektrische fiets helpt je hier namelijk bij.

6 Een boodschappentas op wieltjes

Boodschappentassen zijn er inmiddels ook in een soort van koffertjes. In de supermarkt mag je vaak de boodschappentas al bij de kassa neerzetten, waardoor je de tas niet mee hoeft te nemen de winkel in. Als je eenmaal uitgewinkeld bent, kun je de zware boodschappen in de boodschappentas plaatsen. Door de wieltjes hoef je de tas niet te tillen, maar rolt hij met je mee.

7 Seniorenbedden

Ook voor ouderen zijn er speciale bedden, die ervoor zorgen dat het opstaan makkelijker gaat. De bedden zijn geheel aan het lichaam aan te passen. De bedden zijn ook hoger dan gemiddelde bedden, waardoor je er makkelijker in en uit kan gaan.

Reacties