Foto: Voertuig-behang-politie-brandweer-groen

Laat je kinderen slapen in een creatieve kamer

Kinderen zijn het creatiefste onder de mens. Hun verbeelding kan vele malen verder gaan als die van een volwassene.

Guido van Loon

En dat is maar goed ook, want creativiteit is belangrijk voor de ontwikkeling. Echter zie je dit niet altijd terug in de slaapkamer.

Ouders kiezen vaak hoe de slaapkamer van een kind eruit komt te zien tot het moment dat ze hun voorkeuren kunnen aangeven. Tegen die tijd zijn ze al beïnvloed door de dingen die ze hebben gezien en hierdoor kan de creativiteit van het kind verminderen. Daarom is het belangrijk dat kinderen slapen in een creatieve slaapkamer. Dit kan door creatieve ideeën voor behang in de kinderkamer.

Hoe belangrijk is creativiteit voor kinderen?

Veel kinderen kunnen de gekste dingen bedenken. Waar dit vroeger niet gezien als belangrijk, is de mogelijkheid op een creatief beroep tegenwoordig veel groter en zijn mensen er achter gekomen dat creativiteit wel degelijk belangrijk is.

Zo zorgt creativiteit bij kinderen voor zelfvertrouwen, een probleemoplossend vermogen, kan het motoriek verbeterend werken. Zorgt het voor een betere concentratie en focus en bezorgt het kinderen ook heel veel plezier. De raarste wezen tekenen met de meest vloekende kleuren heeft dus veel invloed op het innerlijk en de ontwikkelingen van het kind.

Het is dan ook belangrijk dat je dit blijft stimuleren. Dit kan op verschillende manieren, je kan bijvoorbeeld je zoon of dochter inschrijven voor een kunstklas, veel met ze knutselen, de tekeningen ophangen waar zij ze kunnen zien en er over praten. Dit zorgt er voor dat kinderen leren denken en hun creativiteit verder ontwikkelen, wat weer goed is voor de toekomst.

Uiteraard wil het niet zeggen dat al het geknutsel je zoon of dochter op de kunstacademie krijgt, maar ze leren ontzettend veel dingen van die rare monsters, het buiten de lijntjes krassen en het knutselen van Moeder- of Vaderdag cadeaus.

De kinderkamer

Het creatieve vermogen en de ontwikkelingen van je kind beginnen in huis. En dus vooral in de kinderkamer. Dit is hun kamer waar zij de wet uitmaken, dat denken ze tenminste. Maar door de kamer in te richten zoals je het wil, beïnvloed je je kinderen tot een zeker punt.

Daarom heb je speciaal kinderbehang wat het creatieve vermogen van je kind stimuleert. Dit is speciaal behang voor in de kinderkamer wat er voor zorgt dat kinderen in slaap vallen in een creatieve kamer. Of er nu aapjes op het behang staan of ze liever gaan voor auto’s, er zijn veel verschillende manieren om creatief met kinderbehang om te gaan.

Tips voor je kinderbehang

Je kan er voor kiezen om kinderbehang door de hele kamer te hangen. Dit kan echter een beetje druk maar ook eentonig worden. Kies daarom voor een creatieve kijk met de verschillende tips:

1. Eén muur met kinderbehang. Kies bij deze vorm voor de muur die je als eerste ziet als je binnenkomt om een statement te maken. Maar kinderbehang kan je ook op een andere muur plaatsen. Bijvoorbeeld achter het ledikantje voor een fijne slaaphoek, op de langste wand om de kamer langer te laten lijken of juist op de korte wand voor een knussere kamer. Op deze manier geef je een fijne sfeer en heeft je kindje heel wat te zien in zijn of haar slaapkamer.

2. Lambrisering met kinderbehang. Wat je steeds meer ziet is lambrisering. Dit is mooi te combineren met kinderbehang. Hiermee zorg je dus voor een moderne en creatieve kinderkamer. En wie zegt dat je een hele muur moet behangen? Je kan ook de onderkant schilderen en boven het geschilderde deel kinderbehang plakken. Of andersom! Het is allemaal mogelijk.

3. Een strook behang. Wat je veel ziet in woonkamers met een openhaard is één strook met een andere kleur dan de rest van de wand. Dit is ook erg leuk te doen met kinderbehang. Behang bijvoorbeeld de wand achter het ledikantje, in dezelfde breedte, met kinderbehang en verf de rest is een creatieve kleur. Dit staat ook mooi achter de speeltafel, het bureau of de verschoontafel.

4. En last but nog least, behangen in een bijzondere vorm. Denk hierbij aan een vierkant, een rondje van behang of een diagonale lijn van de bovenste hoek naar de onderste. Hiermee maak je vormen en loop je nog voor op de trends ook. Wel een bijpassende kleur kiezen he!

Conclusie

Of je nu van de meer moderne inrichtingen bent of je gewoon houdt van gek, de kinderkamer moet echt een creatieve plek zijn waar je kleine kan ontwikkelen en de raarste krastekeningen kan maken. Dit is op vele manieren te bereiken maar erg belangrijk in de ontwikkeling. Creativiteit draagt namelijk erg bij aan het karakter van je kind. Kies een leuk behang en maak van de kinderkamer een creatief domein waar hij of zij helemaal los kan gaan met hun creativiteit.

Reacties