Foto: Tripp-Trapp-kinderstoel-stokke-Nordic-Grey-kussens

Maak kennis met de nieuwe Tripp Trapp Nordic Grey kussens

Stokke® lanceert de duurzame Tripp Trapp® Nordic Grey kussencollectie.

De kussens zijn geverfd met extracten van gevallen eikels, gemaakt van biologisch katoen en gevuld met gerecycled vulmateriaal. Dankzij het tijdloze design past de Tripp Trapp Nordic Grey kussencollectie in elk interieur. Deze prachtige kussens zijn behalve huidvriendelijk, vooral ook heerlijk zacht en verkrijgbaar als Baby Kussen, Classic Kussenset en Junior Kussen voor de Tripp Trapp.

Geverfd met natuurlijke extracten van gevallen eikels

Het Tripp Trapp Nordic Grey kussengaren is geverfd door IndiDye™ met verf op basis van extracten van gevallen eikels. IndiDye gebruikt een verftechnologie die écht ecosmart is: zonder schadelijke stoffen, zonder afvalwater en met minimale impact op het milieu. Het ultrasone verfproces voorkomt afvalwater tijdens het verfproces en het waterverbruik is aanzienlijk lager dan bij gewone verfprocessen. Door lagere verftemperaturen en kortere verftijden zijn het energieverbruik en de emissies ook veel lager.

Oeko-tex® Standard 100

Stokke textiel is goedgekeurd volgens Oeko-tex® Standard 100 klasse 1 en gecertificeerd vrij van gevaarlijke stoffen. Het voldoet aan de strenge eisen die gelden voor babyproducten.

Gerecycled vulmateriaal

Met een vulling van 60% gerecyclede vezels en 40% zuiver polyester behouden de Nordic Grey Classic en Baby kussens hun zachtheid en kwaliteit. Dankzij recycling zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en wordt er dus minder energie verbruikt dan bij de productie van nieuwe materialen.

Biologisch katoen

Het biologisch katoen is van hoge kwaliteit en het OCS 100-certificaat garandeert dat het aan strenge richtlijnen voldoet. Dit betekent dat het gezonder is voor onze lucht, water en vooral je baby.

De Nordic Grey kussencollectie bestaat uit drie kussens: het Baby Kussen (€ 44,-), de Classic Kussenset (€ 49,-) en het Junior Kussen (€ 44,-).

Op stokke.com kun je de hele Nordic Grey kussencollectie bekijken en ook ontdekken hoe Stokke duurzamere processen en materialen inzet om onze milieu-impact te beperken.

Reacties