Foto: 2014/kinderbed-droombed-babybed-stappenplan-dremel-tools.jpg

Hoe maak je van een babybedje een heerlijk droombed?

Met de juiste tools en goed stappenplan maak je van je kinderbedje snel en eenvoudig een droombed.

Het bedje van je kind is de fijnste en veiligste plek op de wereld. Hier worden heel wat uren doorgebracht met dromen, rusten en slapen. Een goede reden om extra aandacht te besteden aan die speciale plek. Met een mulitool kun je eenvoudig een persoonlijk tintje geven aan het bedje door een patroon in het hout te graveren. Van sterren en sprookjesfiguren tot de stamboom van je kind. In slechts drie stappen tover je het kinderbedje om in een droombed. Moeilijk? Nee hoor, met een goed stappenplan en de juiste tools lukt het zo.

Details stappenplan

Stap 1:
Gebruik een van bijgeleverde sjablonen of maak je eigen patroon op een of meerdere A3-vellen. Laat je fantasie de vrije loop bij het ontwerpen van je eigen patroon: een stoere piraat voor een stoere man, of liever een knuffelige beer. Gebruik een potlood en overtrekpapier om het patroon op het hoofdeinde van het bed aan te brengen.

Stap 2:
Ga nu verder met het graveren. Gebruik een Dremel graveerpen met graveerpunt of een Dremel multitool met graveerfrees. Volg voorzichtig en langzaam het patroon. Zorg ervoor dat je overal evenveel druk uitoefent zodat de lijnen overal even diep zijn.

Stap 3:
Verwijder de laatste potloodstrepen met een gum en borstel met een zachte borstel of ongebruikte kwast het zaagsel uit de lijnen. Je kindje zal zich direct thuis voelen in zijn eigen, unieke bedje dat met liefde gemaakt is!

Tip: Je kunt het patroon natuurlijk ook op andere meubels in de kinderkamer aanbrengen.

Benodigdheden

- Potlood
- Overtrekpapier
- Zachte borstel of kwast
- Gereedschappen

Dremel graveerpen en graveerpunt

De graveerpen uit de hobbylijn van Dremel: handzaam formaat tool waarmee je diverse materialen mee kunt graveren / versieren zoals hout, leer, metaal, kunststof, glas of keramiek.

Of: Dremel multitool en graveerfrees

Je kunt ook een van de veelzijdige Dremel multitools gebruiken, bijvoorbeeld de Dremel 8100, waarmee je behalve graveren ook kunt schuren, polijsten, (uit)snijden, frezen, etc.

Meer informatie: www.dremeleurope.com

Publicatiedatum: 22 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties