string(1) "a"

Op 21 februari 2020 verschijnt 'Timmer je eigen hut'

Geschreven door Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman, oprichters van de Tiny House Academy.

Dat timmeren er bij jonge kinderen al vroeg in zit, bewijst het succes van speelgoed als Hamertje Tik, maar op een gegeven moment zijn ze dat natuurlijk ontgroeid. Dan wordt het zelf bouwen van een hut, hondenhok, kippenren of konijnenhok (en met hun ouders samen wellicht die handige ombouw voor de lelijke klikobakken) dé nieuwe uitdaging.

Met dit boek leren kinderen niet alleen zelf te bouwen, maar krijgen ze ook heldere stap-voor-stap-uitleg over het juiste gebruik van gereedschap, het aanleggen van basale elektriciteit en eenvoudige water- en afvoerleidingen, want een ondergelopen hut of konijnenhok is natuurlijk niet de bedoeling.

Uiteraard wordt er ook aan de veiligheid gedacht: hoe bescherm je je vingers (bijvoorbeeld door een wasknijper te gebruiken bij het timmeren), ogen (een vuurwerkbril komt ook hier goed van pas) en vooral ook elkaar. Want het gaat vooral om samenwerking, en dat je na het bouwen nog steeds vrienden met elkaar wilt zijn.

Voor Jan-Willem van der Male is bouwen altijd het meest consistente thema in zijn leven geweest. Hij studeerde bouwkunde en is samen met Noortje Veerman de oprichter van de Tiny House Academy.

Timmer je eigen hut in het kort

- Een complete handleiding om zelf een hut te bouwen
- Van de oprichters van de Tiny House Academy
- Auteurs beschikbaar voor interviews en lezingen

Timmer je eigen hut – Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman -
Gebonden, ca. 152 blz. – ISBN 978 90 452 1966 0 – € 21,50

Reacties