Foto: 2015/autorit-kinderen.jpg

Tips voor een comfortabele autovakantie met de kinderen

De zomervakantie is begonnen en massaal trekt iedereen het land uit. Ga je met de kleine op een autovakantie, dan is het handig om paar tips te hebben.

Deze tips maken de reis voor zowel de ouders als de kleinsten zo comfortabel en plezierig mogelijk maken.

Handig om mee te nemen

Buiten de standaard vakantie uitrusting is het handig om een eigen kinderstoel mee te nemen. Tijdens de rustmomenten kan je deze nodig hebben om bijvoorbeeld op een parkeerplaats aan een picknicktafel even te kunnen eten zonder de kleine op schoot te hoeven nemen. Zo heb je zelf je handen vrij om ook even te kunnen ontspannen. Ook een kleed is handig om in de auto mee te nemen. Leg je kleintje tijdens een stop hierop zodat ook hij zich even vrij kan bewegen.

Wanneer rijden en wanneer stoppen

Bij het maken van de reisplanning is het handig om rekening te houden met het feit dat je kindje niet altijd meewerkt met de door jou vooraf uitgestippelde rij- en stoptijd. Wanneer hij zich verzet tegen zijn slaap of zijn fles net even eerder wil, zal je hieraan toe moeten geven. Een rit met een krijsend kindje is niet bevorderlijk voor de vakantiesfeer. Plan de vakantie dus rond de behoefte van je kind. Overweeg ook of je de rit kan verdelen over 2 dagen zodat je zelf ook voldoende uitrust en je scherp genoeg bent om veilig op de vakantiebestemming aan te komen.

Veiligheid en comfort in de auto

Zorg dat je een goedgekeurd autostoeltje hebt. Autostoeltjes zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen en er zijn zelfs stoeltjes die je eventueel in ligstand kunt zetten. Zet je het autostoeltje op de voorstoel, zorg dan dat de airbag uitgeschakeld is. Bescherm je kindje tegen de felle zon, door bijvoorbeeld de ramen af te dekken met hydrofiele doeken of speciale zonneschermen die je aan het raam kan bevestigen.

Afleiding

Het is altijd handig om eten en drinken bij de hand te houden voor als je kindje in de auto wakker wordt. Geef je flesvoeding dan is kan je een speciale flessenwarmer voor in de auto meenemen. Heb je deze niet, dan volstaat een thermosfles met heet water ook. Neem voldoende speeltjes mee en wissel deze af gedurende de rit om verveling te voorkomen. Met deze tips zal de autorit een stuk flexibeler verlopen en kan je genieten van een welverdiende vakantie.

Reacties