Foto: 2014/Marmitek-babyfoon-BabyView-725.jpg

Marmitek babyfoon BabyView 725

Marmitek introduceerde onlangs babyfoon de BabyView 725.

De beeldbabyfoon Marmitek BabyView 725 is voorzien van vele handige functies en kost toch slechts 129,95 euro.

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een babyfoon?

Een babyfoon kan uitgerust zijn met enorm veel functies en het is vaak moeilijk vooraf te bepalen welke je gaat gebruiken en welke niet. Of misschien wil je hem wel cadeau geven. Dan is het helemaal moeilijk om in te schatten aan welke functies de jonge ouders waarde hechten.

Welke keuzes heb je, bij het kopen van een babyfoon?

- Beeld of geen beeld

Er zijn babyfoons zonder en met beeld. Met beeld ben je altijd in contact met je baby en kun je zien of je baby slaapt of wakker is of waarom je baby huilt.

- Analoge of Digitale overdracht

Er zijn 2 soorten overdracht. Analoog en digitaal. Analoog is storingsgevoelig en zeker in kinderrijke buurten is de kans aanwezig dat geluiden van een andere babyfoon opgepikt worden. Digitaal kent geen storing en heeft een groot bereik. Daarnaast heb je, doordat de camera en monitor aan elkaar gekoppeld zijn, 100% privacy.

- Touchscreen

Er zijn maar weinig babyfoons met touchscreen bediening. Touchscreens vereenvoudigen de installatie en de dagelijkse bediening.

- Geluids- en beeldactivering (VOX)

Er zijn babyfoons die continue zenden. Maar je hebt ook babyfoons die dit alleen doen wanneer geluid wordt waargenomen. Hierdoor minimaliseer je straling en bespaar je energie. Naar wens kun je altijd het scherm even of continue aanzetten.

- Instelbare gevoeligheid van de babyunit

Hiermee bepaal je vanaf welk volumeniveau je een melding krijgt. Dit voorkomt dat bij iedere geluidje de babyfoon geactiveerd wordt.

- Nachtzicht

Op een babykamer is het vaak donker, zodat de baby goed kan slapen. Wil je ook in het donker goed zicht, kies dan voor een beeldbabyfoon met automatische infrarood nachtzichtfunctie.

- Terugspreekfunctie

Met de terugspreekfunctie kun je via de babyfoon tegen de baby praten.

- 230V/Accu

De camera werkt meestal op netstroom, omdat deze toch in een vaste opstelling staat. Let er voor aanschaf wel op of de stroomkabel lang genoeg is.
De ouderunit is vaak draagbaar. Hierdoor kun je hem ook mee de tuin in nemen. Hij laadt vanzelf op wanneer je hem in het stopcontact steekt. Mocht je het handig vinden dat de babyfoon ook in oplaadstand werkt, controleer dan of dat dit het geval is bij het model dat je uitkiest.

- Bereik

Binnenshuis heeft een babyfoon vaak prima bereik. Heb je echter veel dikke muren en vloeren waar het signaal doorheen moet of moet de babyfoon een grotere afstand overbruggen, let er dan bij aanschaf extra op of de babyfoon voldoende bereik heeft. Er bestaan babyfoons met wel 150 meter bereik. Dit is vaak bemeten zonder muren ertussen welke het bereik beperken.

- Buitenbereik-indicator

Geeft de babyfoon een waarschuwing wanneer de ouderunit zich te ver van de babyunit bevindt? Met deze functie voorkom je dat je signalen niet ontvangt op de ouderunit.

- Batterijindicator

Door een batterijindicator kun je inschatten hoelang de accu nog mee gaat.

- Temperatuurwaarschuwing

De ideale temperatuur op de babykamer is 16 tot 18 graden. Wanneer de babyfoon over een temperatuurmeter beschikt heb je altijd zicht op de temperatuur in de babykamer. Met de waarschuwingsfunctie kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer de temperatuur boven of onder de door jou ingestelde temperatuur komt.

- Nachtlampje

Door een babyfoon met geïntegreerd nachtlampje te kiezen kun je het nachtlampje aan en uit zetten, zonder de babykamer binnen te gaan. Ook heb je een stopcontact minder nodig indien je anders een nachtlampje zou willen.

- Slaapliedjes

Kies voor een babyfoon met slaapliedjes om vanuit de woonkamer een liedje aan te kunnen zetten in de babykamer.

- Uitbreidbaarheid

Wanneer een babyfoon uitbreidbaar is, dan betekent dat dat meerdere camera's aangesloten kunnen worden op 1 monitor. Hierdoor kun je meerdere kinderkamers gelijktijdig in de gaten houden.

- Volume-indicatielampjes

Hiermee wordt door middel van lampjes aangegeven hoeveel geluid er uit de babykamer komt. Zo hoef je de tv niet zacht te zetten om de babyfoon te horen en zit je bij luidruchtig bezoek niet met de babyfoon aan je oor.

Meer informatie: www.marmitek.com 

Publicatiedatum: 6 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties
Anderen bekeken ook