Foto: 1kinderstoel

Optimale bewegingsvrijheid met de nieuwe Stokke® Nomi® stoel

Amsterdam, 8 februari 2023 - Stokke® Nomi® is de stoel die kinderen van alle leeftijden natuurlijk laat bewegen en actief laat zitten voor comfort en verbinding aan tafel.

14 Februari 2023

Met zijn speelse uiterlijk en ingenieuze functie brengt de Stokke® Nomi® stoel een buitengewone stijl en unieke flexibiliteit in huis. 

Optimale bewegingsvrijheid

Bij actief zitten draait alles om bewegingsvrijheid, wat essentieel is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Zo gebruiken ze hun lichaam op een intuïtieve manier en kunnen ze wiebelen, schuiven en klimmen zodat ze hun grenzen leren verkennen en verleggen.

Altijd klaar voor de volgende stap

Dankzij het lichte gewicht is de Stokke® Nomi® stoel overal in huis gemakkelijk te gebruiken. Hij is zelfs zo licht dat je 'm aan de tafelrand kunt hangen om gemakkelijk schoon te maken na de maaltijd. Het belangrijkste is dat de Stokke® Nomi® stoel, net als al onze andere stoelen, bedoeld is om samen te eten, samen te spelen en een speciale band op te bouwen – vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid.

De Stokke® Nomi® stoel heeft een kenmerkend open, organisch silhouet en is naadloos verstelbaar zonder gereedschap. De stoel is altijd klaar voor de volgende stap – zowel voor je kind als voor jou!

Filosofie achter het concept

Als veel van deze kenmerken je bekend in de oren klinken, is dat geen toeval. Nomi is ontworpen door de wereldberoemde Noorse ontwerper, Peter Opsvik, die ook de iconische Tripp Trapp® heeft bedacht. Nomi heeft grotendeels hetzelfde DNA als de Tripp Trapp en past helemaal binnen de filosofie van Peter Opsvik, waarin de nadruk ligt op de behoefte om kinderen een comfortabele stoel aan tafel te geven, die bewegingsvrijheid biedt en meegroeit met het kind.


Zowel de Stokke® Tripp Trapp® als de Stokke® Nomi® stoel tilt kinderen naar een hoger niveau aan tafel, waar ze zich gemakkelijker kunnen concentreren op activiteiten wanneer de fysieke omgeving is aangepast aan hun lengte en behoeften. Dit maakt de belangrijke momenten, zoals samen aan tafel eten, relaxter en leuker. En wat nog belangrijker is: dit betekent een geweldige stimulans voor hun ontwikkeling. Door deel te nemen aan het gezinsleven leren kinderen al vroeg manieren, taal en sociale vaardigheden.

Vervaardigd met hoge kwaliteit

De houten stoel is een natuurproduct, voornamelijk gemaakt van Europees beuken-, eiken- of walnoothout. Dit betekent dat elke Stokke® Nomi® stoel eigen unieke kenmerken heeft, afhankelijk van de leeftijd en grootte van de boom. En het mooiste is: dit geeft de stoel kracht en duurzaamheid, zodat hij generaties lang meegaat.


Stokke® Nomi® – kort samengevat

  • Naadloos verstelbaar zonder gereedschap
  • Licht en gemakkelijk te verplaatsen of op te hangen aan de tafelrand om schoon te maken
  • Winnaar van de Product Safety Silver Award 2019 van de Europese Commissie
  • Voorzien van antikantelwieltjes

  • Vanaf de geboorte, voor het leven

Stokke® Nomi® – voor het leven rond de tafel

Samen tafelen is samen tijd doorbrengen. Je kleintje een eigen plek aan tafel geven draait niet alleen om eten. Comfortabel zitten op een manier die bewegingsvrijheid biedt, op ooghoogte, bevordert de verbondenheid. Dit zorgt voor meer momenten samen tussen kinderen en de mensen die het meest van hen houden. Vanaf de geboorte tot aan de tienerjaren of zelfs nog langer, de accessoires voor de Stokke® Nomi® stoel helpen je kind vrijelijk bewegen in elke fase.

Stokke® Nomi® Newborn Set | Dichtbij vanaf de eerste dag

De Stokke® Nomi® Newborn Set is ontworpen om je baby een zacht en knus plekje in het middelpunt van het gezin te geven. De verhoogde positie is ideaal om te 'praten', te spelen en contact te houden met je baby. De Stokke® Nomi® stoel met de bevestigde Newborn Set verplaats je gemakkelijk binnenshuis. Wanneer je een extra paar handen nodig hebt, verstel je 'm naadloos tussen een bijna horizontale en een meer rechtopstaande positie om te voldoen aan de veranderende behoeften van je baby. Hij biedt een zachte veerkracht die reageert op de natuurlijke bewegingen van je baby, terwijl het hoofdje stabiel blijft.

Stokke® Nomi® Baby Set | Dicht bij het plezier

De Stokke® Nomi® Baby Set is als een beschermende arm om je kind heen en biedt je baby comfort en steun als hij leert zitten, terwijl hij toch vrij kan bewegen. De Baby Set is eenvoudig te bevestigen: je klikt 'm eerst onder op het zitje en daarna op de rugleuning. De afgeronde, organische contouren creëren een comfortabele kinderstoel met onbeperkte bewegingsvrijheid – wat uitstekend is voor de ontwikkeling van peuters als ze ontdekken, proeven en interactie hebben aan de gezinstafel.

Stokke® Nomi® Junior | Dichtbij om te leren

De Stokke® Nomi® stoel is ideaal voor oudere kinderen om te gebruiken aan de gezinstafel of aan hun bureau om hun werkstukken of huiswerk te maken. De Stokke® Nomi® stoel is in hoogte en diepte verstelbaar en is uitgerust met een voetenplank, die de voeten van je kleine student ondersteunt, ongeacht zijn of haar lengte.

Stokke® Nomi® kussens

De veelzijdige en functionele Stokke® Nomi® kussens zorgen voor zowel zachtheid als een persoonlijk tintje. Bovendien passen ze op alle Stokke® Nomi® stoelen, met of zonder de Stokke® Nomi® Baby Set.

Maak kennis met de rest van de familie

Omdat elk gezin uniek is, heeft Stokke voor jou een collectie bekroonde kinderstoelen, die steun bieden waar je die nodig hebt en passen bij jouw eigen stijl. Met Stokke® Nomi® als nieuwste aanwinst omvat de collectie verder de tijdloze klassieker Tripp Trapp®, het alles-in-één en moderne zitsysteem Stokke® Steps™ en de Stokke® Clikk™ kinderstoel voor moeiteloze maaltijden. Elk met comfort en uitstekende ergonomie, zijn de hoge stoelen en zitoplossingen van Stokke ontworpen voor meer onderlinge interactie: door de centrale plaats aan tafel leert en ontwikkelt je baby zich op natuurlijke wijze.

Reacties
Anderen bekeken ook