Efficiënt je huis verven

Binnen lekker je huis schilderen .

03 Augustus 2022

Efficiënt je huis verven

Als je van plan bent om een ??van je muren of zelfs maar een kamer in je huis te schilderen met wat verfspullen, kan het verleidelijk zijn om een ??roller en wat verf op de muur te gooien en te beginnen met rollen. Als je een gelijkmatige verflaag wilt die niet overal druipt of spettert, is er meer nodig dan dat. Als je deze tips voor efficiënt en veilig schilderen opvolgt, kan elk huis in een mum van tijd van saai naar fantastisch worden getransformeerd.

Bedek de vloer

Je kunt kranten, karton of plastic gebruiken om je vloer te bedekken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebied dat je schildert volledig is bedekt met plastic of een ander beschermend materiaal. Als je een hele kamer of een groot deel van de muren schildert en afwerkt, overweeg dan om meerdere lagen materiaal te gebruiken als bescherming tegen verfdruppels en morsen. Als je slechts op een klein gebied werkt, kan één laag voldoende zijn, maar zorg ervoor dat je geen plekken overslaat bij het aanbrengen.

Gebruik goede verf

De sleutel tot efficiënt schilderen is weten welk type verf je nodig hebt en hoe je deze moet kiezen. De kwaliteit van de verf is belangrijk. Er zijn veel soorten verf op de markt, wat verwarrend kan zijn als je nieuw bent in de wereld van verfbenodigdheden. Over het algemeen zijn er twee hoofdsoorten verf: verf op oliebasis en verf op waterbasis. Verven op oliebasis zijn gemaakt van aardolieproducten die langzamer drogen dan die op waterbasis, maar die een langere levensduur hebben. Dit komt omdat ze niet zo snel uitdrogen tussen de lagen door. Verven op waterbasis drogen sneller dan hun tegenhangers op oliebasis, maar kunnen na verloop van tijd vergelen als ze gedurende lange perioden aan zonlicht worden blootgesteld. Overweeg ook om wat hoogwaardige glans aan te brengen, zoals de rubbol xd high gloss voor een goede afwerking.

Plak alles af

Plak alles af. Dit is misschien wel de belangrijkste stap om efficiënt te schilderen en het is ook de meest tijdrovende. Voordat je begint met schilderen, moet je al je sierlijsten en ramen afplakken, zodat er geen verf op komt. Je zult ook je plafond willen afplakken, zodat wanneer je er verf op spuit of rolt, niets op de onderliggende oppervlakken valt. Bedenk hoe rommelig het zou zijn als er wat witte verf op je mooie hardhouten vloer zou vallen. Als er al een laag primer op de muren zit waar ze opnieuw worden geverfd, ga je gang en spuit je over die gebieden zonder ze af te plakken. Bedek ze anders met karton of kranten voordat je kleurlagen voor een goede dosis aanbrengt.

 

 

Reacties