Verschillende soorten vloerbedekking

De zoektocht naar een nieuwe vloer.

26 Juli 2022

Welke vloerbedekking kies je? Er zijn veel verschillende vloeren en om de juiste vloer te kiezen bij het interieur is het verstandig jezelf even in te lezen en de verschillende aspecten van de vloeren met elkaar af te wegen. Kies je voor de veelzijdige pvc vloer of ga je liever voor de populaire laminaat vloer? De goedkope maar veelbelovende vinyl vloer of de sfeervolle tapijt vloeren zijn ook goede opties. Benieuwd naar de verschillende vloeren? Neem eens een kijkje bij Ambiant vloeren.

Pvc vloeren

Duurzaam, veilig en mooi, de pvc vloer. Het is een goede optie voor elke ruimte in huis of bijvoorbeeld op kantoor. Een vloer is een bepalende factor voor de sfeer in jouw woning. De pvc vloer is erg veelzijdig en betaalbaar. Hiernaast valt de pvc vloer te bestellen in twee varianten, de plak pvc vloer en de click pvc vloer. Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten is hoe je ze legt. De plak pvc vloer kan direct op de dekvloer gelegd worden. De dekvloer moet van te voren wel geëgaliseerd worden. De click pvc vloer hoeft meestal niet gelegd te worden op een geëgaliseerde vloer, dit kan een groot voordeel zijn.

Laminaatvloeren

Een van de populairste vloeren van Nederland, de laminaat vloer. Het bestaat uit een samengeperst materiaal genaamd HDF. In veel gevallen wordt het gezien als een goedkoper alternatief voor een echte houten vloer. Een laminaat vloer geeft dus een natuurlijke uitstraling en is daardoor tijdloos. Een paar andere voordelen? De laminaatvloer is eenvoudig om te leggen, vochtbestendig, kleurvast, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Vinyl vloeren

Bij een vinyl vloer heeft u ontzettend veel keuze in kleur en dessin. Kies voor bijvoorbeeld natuursteen, eiken, visgraat of een industriële betonlook. Vinyl is echt in elke print, kleur en dessin te verkrijgen. Een paar voordelen van deze trendy vloer?

  • Vinyl is de goedkoopst verkrijgbare vloer
  • Zeer eenvoudig onderhoud
  • Lange levensduur van de vloer

De vloer is op bijna elke ondergrond te leggen en is enorm sterk, watervast en comfortabel. De vloer kan dan ook gelegd worden in de keuken, de slaapkamer, de kinderkamer, de keuken en zelfs de wasplaats.

Tapijtvloeren

Tapijt geeft veel sfeer en heeft een warme uitstraling. Kies voor een hoogpolige vloer die zacht aanvoelt aan jouw voeten. Een hoogpolig tapijt heeft opstaande draden van het geweven tapijt van minimaal één centimeter. Een laagpolig tapijt past in elk interieur en heeft opstaande draden van maximaal één centimeter. Een laagpolig tapijt is vlak, makkelijker te onderhouden dan hoogpolig tapijt en meubels kunnen makkelijk worden verplaatst.

Reacties