Foto: 2022/velux-cabrio-balkonvenster-sfeer.jpg

Wat kost een VELUX dakraam?

Overweeg je een dakraam? Een dakraam zorgt voor meer licht en ventilatie in een ruimte.

10 Augustus 2022

Met een dakraam tover je een donkere zolderkamer om tot een werkkamer of logeerkamer en laat je meer licht en lucht binnen in bijvoorbeeld een slaapkamer, kinderkamer of badkamer.HetHet hddhdhbdhhjdshdhdhdhuhrb 3rr38

Kies je voor een dakraam, dan wil je kwaliteit en duurzaamheid. Dus kies je voor een VELUX dakraam.

Een VELUX dakraam heeft veel voordelen voor jou, voor de leefbaarheid in je huis en voor je portemonnee. VELUX dakramen zijn namelijk gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en gaan, mits goed onderhouden, heel lang mee. Goed onderhouden VELUX dakramen gaan eenvoudig twintig, dertig of zelfs veertig jaar mee.

VELUX is een kwaliteitsmerk dat in 1941 is opgericht in Denemarken door Kann Rasmussen. Hij wilde de hele wereld kunnen voorzien van dakramen die iedere ruimte omtoveren naar een ruimte met veel licht en lucht. Inmiddels zijn VELUX dakramen in meer dan veertig landen verkrijgbaar. Bij de productie van de dakramen is zo veel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Als je kiest voor een VELUX dakvenster draag je dus bij aan een duurzamere wereld.

Wat kost een VELUX dakraam?

De prijs van een dakraam is afhankelijk van de keuzes die je maakt voor materiaal, type beglazing en plaatsing. Je hebt de keuze uit verschillende materialen, zoals (grenen)hout en kunststof. Kunststof kozijnen zijn over het algemeen iets duurder dan kozijnen van hout. Voordeel is dat je geen extra onderhoud hebt aan kunststof kozijnen. Kies je voor houten kozijnen dan ben je iets goedkoper uit (tachtig tot negentig euro per raam), maar je moet ze iedere vijf tot zeven jaar opnieuw in de lak zetten.

Je kan ook kiezen voor extra’s (tegen meerprijs), zoals dampremmende folie en isolatieframe.

Wil je precies weten wat je VELUX dakraam gaat kosten? Op onze website kun je zelf je dakraam samenstellen. Je ziet dan dadelijk de prijs, of wij alles op voorraad hebben en de verwachte levertijd.

Wat kost een VELUX dakraam inclusief plaatsen?

Wil je het raam zelf plaatsen? Dan moet je rekening houden met extra kosten voor plaatsingsmaterialen en eventuele gereedschappen. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld een hamer, decoupeerzaag, schroefmachine, kitspuit en slijper met steenschijf.

Wil je het dakvenster laten plaatsen? Natuurlijk kan dat ook! Dan moet je rekening houden met plaatsingskosten tussen de zeshonderd en duizend euro.

Wat kost het vervangen van een VELUX dakraam?

Heb je al een VELUX dakraam en wil je deze laten vervangen? Bijvoorbeeld omdat hij aan het einde van zijn levensduur is gekomen of omdat je beter wilt isoleren en een enkelglas dakraam wil vervangen door triple glas. VELUX zet altijd in op innovatie en iedere generatie dakramen heeft verbeteringen ten opzichte van de vorige variant. VELUX levert al jaren dezelfde formaten dakramen. Bij het vervangen van een raam heb je dus altijd een precies passend nieuw dakvenster.

Een complete vervanging van een bestaand dakraam door een professional kost tussen de 850 en 1300 euro. De prijs hangt af van de afmeting van het dakraam, hoe goed je bij het raam kan en hoe ingewikkeld het vervangen is.

Een VELUX dakraam plaatsen is dus heel voordelig! Heb je vragen over de prijzen of kom je er met het zelf samenstellen op de website niet uit? De professionals van Dakraamplaza staan voor je klaar!

Reacties