Foto: pexels-karolina-grabowska-7285973__1_

Waar moet je op letten als je gereedschap gaat kopen?

Misschien ben je beginnend vakman, misschien ben je een enthousiaste doe-het-zelver.

Hoe dan ook, als je graag klust, heb je goed gereedschap nodig. Gereedschap dat je aanschaft, moet van goede kwaliteit zijn en het moet betrouwbaar zijn. Hoe je zeker weet dat je gereedschap koopt dat aan je eisen voldoet? Dat vertellen we je in dit artikel!

Kijk naar keurmerken

Keurmerken zijn altijd een goede houvast voor het kopen van gereedschap. Heeft het gereedschap dat je wilt kopen de juiste keurmerken, dan kun je er al vrij zeker van zijn dat het gereedschap veilig is. Kijk bijvoorbeeld naar het GS keurmerk, dat is één van de keurmerken die op veiligheid slaan. Een ander keurmerk is het CE keurmerk. Dit keurmerk is wat bekender en wanneer het gereedschap een CE keurmerk heeft, voldoet het aan de EG-Veiligheidsrichtlijnen. Een goed idee dus om daar even naar te kijken.

Zoek naar reviews

Het is altijd een goed idee om naar reviews van gereedschap online te zoeken. Het kan namelijk zijn dat gereedschap wel de juiste keurmerken heeft, maar dat het toch niet goed of fijn werkt. Daarom zijn reviews erg waardevol. Zoek een aantal reviews op en kijk wat er allemaal over het gereedschap wordt gezegd. Worden dezelfde dingen vaak herhaald, dan is de kans groot dat dat voor alle exemplaren geldt. Houd daar dan dus rekening mee en bedenk of dit voor jou een probleem is of niet.

Voldoet het aan je eisen

Gereedschap moet ook fijn werken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op zoek bent naar gereedschap met een specifieke handgreep. Heeft het gereedschap dan niet die handgreep, dan werkt het voor jou waarschijnlijk niet fijn. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld op zoek bent naar gereedschap dat op batterij werkt, of juist met een kabel. Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

Gebruik je gezond verstand

Ga je iets kopen, dan is het altijd belangrijk dat je ook gewoon met gezond verstand naar het product kijkt. Ziet het gereedschap en de website waar je het op koopt er betrouwbaar uit? En is het bijvoorbeeld een bekend merk, of niet? Als je iets van een groot merk koopt, hoeft het gereedschap zeker niet beter te zijn, maar het kan wel helpen.

 

Reacties