Het ultieme tuinfeest

Met de zon en alle warme temperaturen die eraan komen, is het perfect weer voor een tuinfeest.

04 Augustus 2022

Wanneer je een grote groep mensen wil uitnodigen vraagt zo’n feestje toch veel organisatie. Wat wil iedereen drinken en eten? Moet er een activiteit bedacht worden? Wordt het een themafeest? In deze blog lees jij hoe je het leukste tuinfeest organiseert.

Een lekkere borrel en hapjes  

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk een verfrissend drankje met een lekker hapje. Dit kan je op verschillende manieren invullen. Let bij de drankjes op dat mensen met de auto kunnen komen waar een alternatief voor de alcoholische versnaperingen moet worden verzonnen. Flessen frisdrank en alcoholvrije varianten zijn een goede oplossing om de mensen te voorzien van een drankje.

Op het gebied van hapjes zijn er meer mogelijkheden. Pak je het groots aan met een barbecue of een buffet of hou je het wat simpeler met een borrelplank waar mensen verschillende soorten hapjes op kunnen pakken. Het is namelijk zo dat de hoeveelheid mensen op het feestje waarschijnlijk bepaalt wat voor hapjes jij serveert. Bij een hele grote groep is het lastig om voor iedereen vlees te barbecueën of te koken. Een aantal borrelplanken is dan een makkelijkere optie. Ben je nou met een kleinere groep en wil je een buffet op het feest? Zet dan een tuintafel klaar om daar verschillende gerechten op te plaatsen. Op die manier kan iedereen gemakkelijk zelf het eten pakken.

Breng sfeer naar het feestje  

De sfeer van een tuinfeest is erg belangrijk om aan het eind te kunnen zeggen of het een succes was of niet. Om van jouw tuin de ultieme feestlocatie te maken, moet je gebruik maken van je omgeving. Is er een tv-evenement die dag? Zorg er dan voor dat iedereen mee kan kijken door een televisie te plaatsen op een geschikte plek.

Duurt jouw tuinfeest nou wat langer en blijf je doorgaan tot in de late avonduren? Hang dan sfeerverlichting op in bomen of aan de muur. Dit maakt van jouw tuin ook ’s avonds een sfeervolle omgeving. Houd er wel rekening mee dat bij een feestje die langer duurt er behoefte is aan een zitmogelijkheid. Beschik je nou niet of comfortabele tuinmeubelen om op te zitten? Een loungeset van Kees Smit is het perfecte tuinmeubel voor een tuinfeest. Door de comfortabele kussens kom je even heerlijk tot rust na een paar uur staan.

Zingen tot in de nacht  

Bij elk feestje hoort natuurlijk muziek. Naast een goede muziekinstallatie heb je ook een goede afspeellijst nodig. Dit hangt volledig van de muzieksmaak van jou en je gasten af. Houd je meer van oude klassiekers, volksmuziek of toch de huidige top 50. Hierin kan je natuurlijk ook in variëren.

Of neem je zelf de muziekboxen over met een karaoke-set? Dit brengt extra sfeer op het feestje en met behulp van een televisie kan je gemakkelijk de lyrics van een liedje gebruiken.

Reacties