Foto: Kleuren-brengen-variatie-in-het-leven---Tuin-en-terras-aangenaam-vormgeven

Tuin en terras aangenaam vormgeven: kleuren brengen variatie in het leven

Niet alleen het interieur van een huis, maar ook de tuin, het terras of het balkon kunnen met kleuren zo worden vormgegeven dat we ons goed voelen.

Vooral schermen kunnen met hun grote doekoppervlak rustige tot prikkelende kleuraccenten leggen.

Een kamer die blauw is geverfd, voelt koeler aan dan een kamer met een roodgeverfde muur. Van geel blijf je wakker en geconcentreerd. En groen kalmeert de zintuigen. We hebben allemaal zo onze favoriete kleuren. En die moeten gerust doelgericht in de eigen woning worden gebruikt. Ook in de "groene woonkamer".

Er zijn veel kleuren mogelijk

Tenslotte kunnen de tuin, het terras en het balkon, net als het interieur van het huis, door het samenspel van kleuren aangenaam zijn voor bewoners en voor gasten. Door planten en meubilair of door schermen. Want via het frame en het doek geven ze kleuren een bijzonder podium. Op dit podium nodigen zachte groene tinten en koel blauw je uit om even rust te tanken. Ook warme beige- en crèmetinten kalmeren. Bovendien ogen ze neutraal. Ideaal om mee te combineren. Als je van levendiger en prikkelend houdt, kun je zonnig geel kiezen, of krachtige, energieke kleuren als rood of oranje. En voor een koele, elegante sfeer kun je voor grijs en zwart gaan.

De eigen inrichtingsstijl benadrukken

Verder komen bij schermen ook stijl en design via de kleuren tot uitdrukking. De look kan klassiek zijn, subtiel of stijlvol. Voor suggesties kun je onder andere bij markilux terecht. Zo vertegenwoordigen de huidige jubileumkleuren van markilux en het palet van neutrale non-colourtinten of speciale metallic kleuren een modern design. En met een passend schermdoek in een soortgelijke kleur ontstaat er bovendien een mooie harmonieuze sfeer. Vooral als de architectuur, de tuin en het meubilair hier ook op zijn afgestemd. Door een bewuste kleurkeuze kun je het dus ook buiten aangenaam maken. De eigen inrichtingsstijl wordt erdoor benadrukt en er ontstaat een plek om lekker uit te rusten en energie en inspiratie op te doen.

Meer informatie: www.markilux.com

Meer van Markilux
Reacties