Foto: 2022/table_du_sud-2.jpg

Table du Sud komt met betaalbaar maatwerk; de eiken basic-lijn

Betaalbaar maatwerk uit eigen werkplaats. Ook daarvoor ben je bij Table du Sud, het Brabantse interieurmerk, aan het juiste adres.

03 Augustus 2022

Het toegankelijk houden van maatwerk is één van de speerpunten van Table du Sud en daarom hebben zij de eiken basic-lijn in het leven geroepen. De basic lijn is dan ook goedkoper dan de reguliere collectie massieve eiken eettafels, maar beide collecties zijn uiteraard gemaakt volgens dezelfde hoge kwaliteit standaarden. En het mooiste van alles? Zij hebben weer ongelooflijk veel opties zodat je je nieuwe aanwinst perfect kunt laten matchen met je smaak en de rest van het interieur.

Verschillende vormen

Bij het samenstellen van een nieuwe eettafel zijn een aantal aspecten belangrijk en de vorm is er daar natuurlijk één van. Bij een basic eettafel wordt wellicht meteen gedacht aan een klassieke rechthoekige eettafel, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Onderstaande vormen zijn beschikbaar binnen de eiken basic-lijn:

 

-Rechthoekig

De bekendste vorm, nog steeds erg populair en daarom een goede optie als je op zoek bent naar een eettafel waar je met het hele gezin aan kunt eten en borrelen. Met een rechthoekige tafel sla je de plank nooit mis: what you see is what you get. 

 

-Rond en Ovaal

Werken met ovale vormen is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van dé specialiteiten van Table du Sud. Klassiek ovaal is en blijft een topper! Uiteraard biedt het merk ook ronde tafels aan.

 

-Kiezel

Een organische vorm? Jazeker! Asymmetrische tafelbladen worden steeds populairder en daarom heeft Table du Sud de handen uit de mouwen gestoken in de werkplaats. Met een kiezelvorm sla je twee vliegen in één klap: je haalt het opvallendste tafelblad in huis én je gaat efficiënt met de ruimte om.

Materiaal

Als er dieper wordt ingezoomd op het materiaal van de eettafels binnen de basic-collectie, zien we een mooie combinatie van twee materialen die samen het blad vormen. Op deze plaat plakt Table du Sud een laagje van het beste eiken. Het Brabantse interieurmerk werkt met verschillende soorten eiken en verfijnd eiken is daar een variant van. Verfijnd eiken staat bekend om het strakke uiterlijk, er zullen dan ook zeker geen noesten te vinden zijn op deze tafelbladen. Goed om te weten: de tafel wordt afgelakt met een uitmuntende lak die ervoor zorgt dat de tafel minimaal 10 jaar lang wordt beschermd tegen kringen en vlekken. Do we need to say more?

Over Table du Sud

 

Table du Sud is vooral bekend door de op maat gemaakte tafels die worden gemaakt in de eigen werkplaats in Heeze, door ambachtslieden met echte passie voor het vak. Deze werkplaats wordt ook wel 'het kloppende hart' van Table du Sud genoemd. Het Brabantse interieurmerk werd eind 2014 opgericht door twee jonge broers, die het avontuur begonnen met een zelf getimmerde bartafel. Op dat moment konden zij niet vermoeden dat het bedrijf in korte tijd een dusdanig groot succes zou worden.

 

Naast kwaliteit, design, maatwerk en gebruiksvriendelijkheid is duurzaamheid een belangrijke pijler voor Table du Sud. Zo koopt het bedrijf alleen in bij partijen met de juiste duurzaamheidskenmerken en werkt het samen met Trees for All, een stichting die CO2 compenseert en nieuwe bomen plant. De energie voor de bedrijfsvoering wordt, door de plaatsing van 1.800 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor, duurzaam verkregen. 

Reacties