Foto: 2022/Vasco_Service-set-software-v6.jpg

Vasco verfijnt de kunst van het ventileren

Ga voor een gezond binnenklimaat met de totaaloplossingen en slimme ventilatiemogelijkheden van Vasco.

29 Juli 2022

Ventileren is een continu proces. Precies daarom blijft Vasco inzetten op een verdere verfijning van haar ventilatiesystemen. Dat vertaalt zich in tal van innovaties, groot en klein, die bijdragen tot een gezonder binnenklimaat voor de eindgebruiker én meer installatiegemak voor de professional. Stuk voor stuk tonen de toevoegingen in het ventilatieaanbod de technische knowhow van Vasco, waarbij design, rendement en comfort niet uit het oog worden verloren.

Montagesteun DX

Een zolder met een spitse nok? Of een ruimte zonder gepaste muur om de DX-ventilatie-unit op te hangen? Vasco biedt een praktische oplossing met de montagesteun DX: een hulpstuk met verstelbare voetjes om het ventilatiesysteem vrijstaand op te stellen, verticaal of horizontaal.

De zwart gelakte constructie uit geplooid staal is doordacht ontworpen en zorgt voor een optimale balans tussen stevigheid en minimalistisch design. Voor extra stevigheid kun je bij de verticale opstelling de steun nog met schroefjes bevestigen aan de ventilatie-unit. Het horizontale model is zo vervaardigd dat het DX-toestel in de juiste hellingshoek komt te liggen, voor een goede afvoer van het condenswater.

Vasco heeft ook het montagegemak niet vergeten. Zo kan de opbouw met schroefverbindingen eenvoudig in elkaar worden gedraaid. Daarnaast maken de grote openingen in de montagesteun de onderaansluitingen en de condensaansluiting van de DX-unit gemakkelijk bereikbaar.

Dubbel ventielaansluitstuk

Vasco blijft innoveren mét oog voor detail. Zo introduceert de binnenklimaatspecialist nu een dubbel ventielaansluitstuk om twee luchtkanalen te kunnen aansluiten op één luchtventiel. Dit Easyflow-onderdeel zorgt er dus voor dat in grotere leefruimtes en slaapkamers minder luchtventielen nodig zijn.

Update software Serviceset

Vasco lanceert een verbeterde Serviceset software. Je kunt de vernieuwde software eenvoudig installeren op een Windows-laptop. De lay-out is erg overzichtelijk, zodat je gemakkelijk gegevens kunt registeren, parameters kunt wijzigen of de ventilatie-unit kunt kalibreren.

Geïsoleerde luchtkanalen met grotere diameter

Met een buiten/binnen-diameter van 255/200 mm biedt Vasco voortaan ook een oplossing voor perfect geïsoleerde luchtkanaalsystemen voor grotere debieten (bv. DX6). Tot nu toe beperkte het aanbod zich tot geïsoleerde luchtkanalen met afmetingen van 200/170 mm en 160/125 mm. Het volledige assortiment van Vasco wordt uitgebreid, inclusief dak- en muurdoorvoeren.

Droogsifon

Vasco levert standaard bij elk D-ventilatiesysteem een droogsifon: geen navulling nodig en geen risico op onaangename geurtjes. Deze sifon kun je zowel verticaal als horizontaal monteren, heel eenvoudig via de schroefklemverbinding.

Energy Plus, ventilatie-units met warmteterugwinning

Grote ruimtes energiezuinig ventileren mét recuperatie van de warmte? Dan schuift Vasco zijn reeks Energy Plus naar voren. Deze units hebben een warmtewisselaar met een hoog rendement. Ideaal om openbare of commerciële gebouwen energiezuinig te ventileren. De Energy Plus-units lenen zich ook perfect voor scholen die niet voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem: door het toestel te plaatsen in een verlaagd plafond in de gang, kunnen drie tot vier klassen eenvoudig geventileerd worden zonder breekwerk of grote aanpassingen in de klaslokalen zelf.

De Energy Plus-units zijn uitgerust met een bypassklep die de warmtewisselaar omzeilt om vrije koeling of vrije verwarming mogelijk te maken. Handig tijdens seizoenswisselingen, op aangename lente- en herfstdagen. Vasco brengt Energy Plus uit in twee versies, vloer- of plafondmontage, met telkens vier debietvarianten: tot 720 m3/u, 1.150 m3/u, 1.700 m3/u en 2.600 m3/u. De wandbediening kan ingeschakeld worden in vier snelheden. Ook kun je meerdere specifieke tijdschema’s instellen voor een automatische werking. Verder kan het signaal van een vocht- of CO2-sensor ontvangen worden en zijn koppelingen met Modbus- of KNX-toestellen mogelijk.

Vasco-ventilatie & domotica

Wist je dat alle Vasco D-ventilatiesystemen te combineren zijn met domoticasystemen? Zo is de printplaat in de D-systemen standaard voorzien van een 0 tot 10 Volt-ingangssignaal en alarmcontact. Dit laatste is handig om de filtervuilmelding in een domoticasysteem te integreren.

Skysafe, luchtreiniger met elektronische filter

Luchtreiniger Skysafe filtert tot 95% onzuiverheden uit de binnenlucht. De geïntegreerde elektronische Crystall filter biedt zo een concrete oplossing voor een actief gefilterde lucht en constante kwaliteitscontrole. De elektronische filter bestaat uit twee zones: in de eerste vindt een ionisatieproces plaats waarbij stof- en andere deeltjes een lading krijgen; de tweede zone is magnetisch en trekt alle geladen deeltjes aan zodat de lucht gezuiverd wordt van schadelijke stoffen, inclusief virusdeeltjes tot 0,1 micrometer.

Grote troef is het beperkte energieverbruik (75% lager dan bij een vergelijkbare mechanische filter) door minder luchtverversing (koude buitenlucht binnenhalen). Ook garandeert Skysafe een optimale luchtverdeling in de ruimte, met 360° afvoer van vervuilde binnenlucht en verspreiding van gezuiverde lucht. Vergeleken met andere toepassingen in de markt scoort Vasco hier maximaal.

De Crystall-filter is duurzaam, omdat je hem kunt reinigen (met water en schoonmaakmiddel, of in de vaatwasser) en opnieuw kunt gebruiken – het toestel geeft aan wanneer de filter gereinigd moet worden. Vasco brengt Skysafe uit voor rechtstreekse inbouw in een verlaagd plafond en als opbouwmodule met kunststof omkasting voor vrijhangende bevestiging aan het plafond. Je kunt ook meerdere Skysafes tegelijk bedienen en de filter kun je in- en uitschakelen via een bedrade wandbediening.

Crystall Round

De D-ventilatiesystemen van Vasco, standaard uitgerust met warmteterugwinning, voeren volledig mechanisch de binnenlucht af en de verse buitenlucht aan door twee ventilatoren in de unit. Daarbij wordt het verlies van warmte tot een minimum beperkt én filtert het ventilatiesysteem ook luchtdeeltjes zo groot als pollen.

Met de filterbox Crystall Round gaat Vasco nog een stap verder door luchtgedragen micro-organismes, zoals bacteriën, virussen en schimmels, uit de aangevoerde lucht te halen. Dankzij de ioniserende werking kent de elektrostatische filter een zeer hoge filtergraad. Bovendien is het systeem duurzaam omdat je niet met wegwerpproducten werkt maar de filter eenvoudig kunt reinigen en hergebruiken.

De Crystall Round filterbox is verkrijgbaar in 3 modellen (200, 400, 600 m³), voor muur- of plafondmontage. Het plug & play-principe vraagt geen specifieke kennis of gespecialiseerd onderhoud.

Meer informatie: www.vasco.eu

Meer van VASCO
Reacties