Foto: Welvaere-DucktubExtern-Couple-082-768x510

Drie tips voor het reinigen van jouw sauna

Een sauna is uitermate geschikt voor heerlijke ontspanning na een vermoeiende werkweek.

In de sauna sluit je jezelf eventjes helemaal af van de buitenwereld en kom je tot rust. Overal om jou heen is hygiëne erg belangrijk. Het is prettig om in een schoongemaakte omgeving te leven. Daarnaast ontstaan er op deze manier minder snel viezigheden, waardoor de sauna in dit geval langer mee zal gaan. Ontdek snel de drie tips voor het reinigen van jouw Welvaere sauna.

Tip 1: neem een handdoek mee

Ben jij een dagje naar de spa geweest? Dan heb je ongetwijfeld gezien dat iedereen een eigen handdoek meeneemt in de sauna. Dit zorgt voor meer hygiëne in de sauna. Bij jou thuis maak je wellicht alleen met je eigen gezin gebruik van de sauna, maar ook hierbij is hygiëne van belang. Wij adviseren jou om een handdoek neer te leggen op de plek waar jij gaat zitten of liggen. De temperaturen in de sauna zijn over het algemeen erg hoog. De handdoek vangt een groot deel van jouw transpiratie op. Na afloop kan je de handdoek in de wasmand gooien. Zo laat jij de sauna opgeruimd achter.

Tip 2: klaar? Zet de deur op een kiertje

Wellicht ken je de uitspraak wel: voorkomen is beter dan genezen. Deze tip behoort tot dit motto. Na afloop van een bezoekje aan de sauna, raden wij jou aan om de deur op een kiertje te zetten. De sauna kan op deze manier goed afkoelen en het vocht kan uit de sauna trekken. Door de buitenlucht door jouw sauna te laten ventileren, kan jij het langste genieten van een sauna in jouw tuin.

Tip 3: hout behandelen

Het houten materiaal heeft een open structuur en wordt gemakkelijk aangetast. Het is lastig om aantasting van het hout te voorkomen. Gelukkig kan het hout wel worden behandeld. Door met enige regelmaat de sauna te onderhouden en reinigen, verklein je de kans op aantasting van het hout. Het hout in de sauna kan gemakkelijk worden gereinigd door middel van water en groene zeep. Ondanks de reiniging kunnen er na verloop van tijd donkere kringen op het hout ontstaan. Deze plekken kunnen worden opgeschuurd. Na het schuren ziet het hout er uit als nieuw. Bij het schuren adviseren wij jou om gebruik te maken van een schuurpapiertje met een kleine korrel. Indien je te vaak schuurt, wordt het hout te dun. Denk dus goed na, voordat je gaat schuren. 

Reacties