GARDENA kettingzaag

GARDENA introduceert drie nieuwe elektrische kettingzagen. Alle modellen zijn innovatief, krachtig, veilig en eenvoudig in gebruik.

Productomschrijving

Drie nieuwe modellen: De krachtpatser voor beginnelingen GARDENA elektrische kettingzaag CST 3518, de allrounder GARDENA elektrische kettingzaag CST 3519-X en het topmodel GARDENA elektrische kettingzaag CSI 4020-X.
 
Het zwaard monteren en de ketting spannen kan zonder gereedschap. De nieuwe GARDENA elektrische kettingzagen CST 3519-X en CSI 4020-X hebben unieke praktische kenmerken. Een magneet fixeert het blad bij plaatsing van de ketting en vervangt zo een “derde” hand. Door het innovatieve Quick-fit systeem te draaien, wordt de ketting exact in één handeling gespannen. De gebruiker hoeft de kettingspanning niet meer zoals gebruikelijk te controleren. Comfort van buitengewone klasse!
 
Het vermogen van de GARDENA kettingzagen loopt uiteen van 1.800 tot 2.000 Watt en de hoge kettingsnelheid van 10 m/sec tot 15 m/sec. De kettingzagen zijn bijzonder efficiënt en leveren perfecte zaagprestaties. Met een zwaardlengte van 35 cm resp. 40 cm glijden ze met weinig inspanning soepel door het hout. De zaag ligt in iedere situatie stevig in de hand door de softgrip op de rondom lopende handgrepen. De slanke vormgeving van het topmodel CSI 4020-X (Inline kettingzaag) garandeert maximale bewegingsvrijheid.
 
Maximale veiligheid biedt de “Kickback” rem met duidelijk geplaatste “On-stop” positie en kettingstop binnen 0,15 seconden. Het oliepeil kan via het praktische zichtvenster eenvoudig gecontroleerd worden. De noodzakelijke smeerolie voor de ketting wordt standaard bij een nieuwe GARDENA elektrische kettingzaag geleverd.

Belangrijkste productkenmerken

De belangrijkste productkenmerken in één oogopslag
 
GARDENA biedt een compleet assortiment krachtige, efficiënte, veilige en eenvoudig te bedienen kettingzagen met goede zaagprestaties. Met uniek gebruikscomfort door ketting spannen zonder gereedschap.
 
Dit unieke Quick-fit System bij de elektrische kettingzagen CST 3519-X en CSI 4020-X maakt het mogelijk de ketting eenvoudig, zonder gereedschap te monteren en te spannen. In slechts één handeling wordt het zwaard gefixeerd en de ketting optimaal gespannen - controleren en nastellen is niet nodig! U hoeft u niet druk te maken, u draait gewoon aan de comfortabele knop en de noodzakelijke afstand is al ingesteld.
 
Ketting spannen zonder gereedschap bij de elektrische kettingzaag CST 3518. In slechts enkele stappen is de ketting gespannen.
a) Zwaardfixatie losdraaien
b) Ketting spannen
c) Zwaard weer fixeren
 
De ingebouwde magneet binnenin de kettingzaag (bij art. 8862 en art. 8863) vervangt een „ derde hand“. Het zwaard wordt bij de montage door de magneet vastgehouden. U kunt probleemloos de afdekkap vastzetten en de knop draaien.
 
De hoge kettingsnelheid (10 m/sec, 12 m/sec, 15 m/sec) zorgt voor efficiënte zaagprestaties. Met weinig krachtinspanning wordt een goed zaagresultaat bereikt. De kettingzaag glijdt nagenoeg vanzelf door het hout. Een sterke motor (1800 W, 1900 W, 2000 W) zorgt voor een krachtige, efficiënte en eenvoudige snit en de lichte motor maakt het mogelijk zonder moeite te werken.
 
De ergonomische greep met softgrip staat garant voor een perfecte zaagergonomie in iedere werksituatie – voor het zagen van brandhout, het snoeien van bomen of zelfs het vellen van bomen. De softgrip handgrepen zorgen voor een veilige en slipvaste grip.

Extra bescherming voor de gebruiker biedt de veiligheids "Kick-back" rem, die bij terugslag in werking treedt. De "on-off" positie op de rem zorgt ervoor, dat u direct weet of de "Kick-back" rem actief is of op "off" staat en derhalve gestopt is.
 
Extra veiligheid biedt de "Quick-stop", die de ketting binnen 0,15 seconden stopt en daardoor verwonding door een nog draaiende ketting voorkomt.
Ook voor het onderhoud zit het met een GARDENA kettingzaag wel goed. Olie bijvullen gaat eenvoudig.
 
De comfortabele softgrip afsluitdop is eenvoudig open te draaien en niet te verliezen. Het oliepeil is goed zichtbaar door het transparante zichtvenster. U ziet direct als u bij moet vullen en voorkomt zo schade aan de kettingzaag.
 
Olie voor het eerste gebruik wordt meegeleverd  - de kettingzaag kan direct gebruikt worden.

Tips en handigheidjes

Tips en handigheidjes
In enkele eenvoudige stappen juist leren omgaan met de kettingzaag
Voordat u aan de slag gaat
•Kettingzaag controleren
•Beugel kettingrem op werking controleren „on/off“
•Controleer of er genoeg olie in de tank zit
•Zwaard en ketting controleren, juiste montage, juiste spanning, goed geslepen
 
Werkplek en omgeving controleren
•Vrij van kinderen, dieren en toeschouwers
•Plaats moet veilig zijn (geen hindernissen, kuilen, oneffen bodem)
 
Controleer het te zagen hout
•Hout moet geen spijkers etc. bevatten
•Hout moet stevig op de grond of in zaagbok liggen
•Let op spanning in het hout
•Houdt rekening met de valrichting van het afgezaagde hout
•Let op vallende takken
 
Draag beschermkleding om veilig te kunnen werken:
Broek met zaagbescherming
Stevige jas, die niet wappert
Schoenen met zaagbescherming en zolen met goede grip
Veiligheidsbril en gezichtsbescherming
Veiligheidshelm
Gehoorbescherming
Stevige handschoenen voor een goed houvast
 
Brandhout zagen
Draag beschermkleding. Houdt het hout niet met een voet tegen, maar leg het op een stabiele zaagbok of op de grond. Na het zagen moet het hout gekloofd worden
Hout op een droge, luchtige plaats bewaren. Hout moet minimaal twee jaar drogen - het vochtgehalte van het hout bepaalt hoe goed het open haardhout brandt.

Na gebruik
•Kettingzaag opbergen
•Kettingzaag voor opslag laten afkoelen
•Vorstvrij en droog wegleggen
•Machine smeren
 
De volledige aanwijzing voor het correct gebruik van de GARDENA kettingzagen vindt u in de desbetreffende gebruiksaanwijzing.