Japanse houten baden

OFURO BINNENBAD

Furo, ook bekend in de beleefde vorm ofuro, is Japans voor bad. Specifiek wordt het gebruikt om te verwijzen naar een soort van bad, dat is ontstaan als een kort, steile houten bad. Baden van dit type zijn te vinden in huizen in heel Japan. Maar ook in appartementen en traditionele Japanse herbergen (Ryokans)

Een furo verschilt van een conventionele westerse bad doordat het dieper is. De zijkanten zijn over het algemeen vierkant in plaats van schuin. Verder hebben de baden meestal geen overloop.

Ofuro, Japanse houten baden

Voor Japanners, is het essentieel volledig schoon in bad te gaan. In het algemeen zijn  Japanse badkamers tegenwoordig erg klein in vergelijking met de westerse normen, zodat de badkamer is opgezet net als een walk-in douche ruimte, maar dan wel met de furo.
Aangezien de badkamer in Japan een compleet nat gebied is, verwarmd men de vloer. Het water is warm, meestal ongeveer 38 tot 42 graden Celsius.
Je zit meestal met de schouders onder water. De meeste mensen besteden ongeveer elke avond een half uur in het bad. De meeste kinderen nemen hun baden met hun vader of moeder tot ze in de bovenbouw van de basisschool zitten. Het familie bad is een belangrijke plaats voor ouder-kind communicatie.

Meer van Baden van hout Bekijk alle

houten binnenbad

Een houten binnenbad, is oude traditie hernieuwd toegepast. In deze tijd waarin duurzaamheid en zorg voor het milieu meer centraal staan, maar ook gezondheid en wellness een steeds belangrijkere plaats innemen is een houten bad een prima keuze. Naast een stijlvolle blikvanger in uw badkamer is een houten bad heerlijk in gebruik. Hout is een natuurproduct en bezit ook de natuurlijke eigenschappen. Door de isolerende werking van het hout, blijft het water in een houten bad veel langer warm.

Baden van hout