wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Woonkamer

Op zoek naar
een interieurzaak?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Je meubels een nieuwe look geven?

Hier vind je tips!

Wil je je haard of kachel puur gaan gebruiken als sfeermaker in huis, kies dan voor een sfeervolle haard of kachel. Bijvoorbeeld een open haard of een sfeerhaard gestookt op bio-ethanol. Als je de kachel echt wilt gebruiken als warmtebron, kies dan voor een kachel. Zo levert een open haard een rendement van ongeveer 10 tot 20%. Een kachel heeft modellen met stralingswarmte, maar ook met convectiewarmte.

Brandstof haard of kachel

Welke haard of kachel je kiest voor je woonkamer, is afhankelijk van het type brandstof. Elke brandstof voor je haard of kachel heeft eigen voor- en nadelen. Zo is een gas haard of kachel eenvoudig te onderhouden en zijn brandstoffen als pellets en bio-ethanol zijn goed voor het milieu. Daarnaast is een elektrische haard bijna niet meer van echt vuur te onderscheiden. Maar bij de keuze van een haard of kachel voor je woonkamer, zul je snel kiezen voor hout. Een houthaard of houtkachel staat voor ouderwetse gezelligheid.

Kachel op hout of gas

De geur en het geluid van knisperend hout; voor velen staat dit symbool voor een haard of kachel in je woonkamer. Een garantie voor een romantische en knusse avond. Niet elk type is echter geschikt voor een haard of kachel in de woonkamer aar hardhout zorgt voor prachtige, diepe vlammen, branden lichte houtsoorten snel weg. Belangrijkste is echter dat het hout droog is. Ook gas heeft verschillende voordelen; veilig, gemakkelijk in onderhoud (geen as) en eenvoudig te ontsteken. Door een simpele druk op de knop is je vlam snel op volle sterkte. Daarnaast verlaagt gas ook de drempel van het aanzetten van de haar of kachel. Met een kachel of haard op gas brand je het sfeervolle vuur eenvoudig voor slechts een uurtje.

Gashaard bedienen met app Faber
NIEUWS

Gashaard bedienen met app Faber

Faber introduceert de Intelligent Technical Control App

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent