wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Wellness

Op zoek naar
een wellness-specialist?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Tips voor een sauna bij jou thuis

Maar waar moet je rekening mee houden als je zelf een sauna wil?

Een sauna in de tuin of badkamer bestaat in verschillende vormen. Zo zijn ze in de vorm van een blokhut, waarin een sauna verwerkt zit. Daarnaast heb je eenpersoonsauna's, maar ook grote versies waar een compleet gezin in past. Een sauna voor buiten moet in ieder geval aan een flink aantal voorwaarden voldoen. Zo dient de sauna weerbestendig en goed geïsoleerd te zijn. Dat betekent dat een sauna van massief hout moet zijn en het saunadak een goede afwatering moet hebben.

Formaat sauna

Het formaat van de sauna is afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is. Dit hoeft niet eens zo groot te zijn. Er zijn bijvoorbeeld sauna's als zitmodel waarbij je slecht één vierkante meter nodig hebt. Wil je graag kunnen liggen in je sauna, moet je uitgaan van een minimale afmeting van twee bij twee meter. Een sauna wordt doorgaans of kant-of-klaar geleverd of als bouwpakket. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een sauna op maat.

Soort sauna

Werd een sauna in vroegere dagen enkel en alleen voor de gezondheid gebruikt, vandaag de dag gebruiken we het ook ter ontspanning en verzorging. We zien dan ook dat er steeds meer keuze op het gebied van sauna's komt. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor stijlvolle hoofdsteunen, luxe rugleuningen, verschuifbare beensteunen of hoogwaardige afgewerkte banken met een afgerond profiel. Ook kun je er voor kiezen een bepaalde kleur aan je sauna mee te geven zodat deze een bijzondere uitstraling krijgt. Ook zijn er steeds meer accessoires voor je buitensauna op de markt zoals een saunalamp of zandloper.

Warmtebron sauna

Wat voor warmtebron ga je kiezen voor je sauna? Houd in de gaten dat je de capaciteit afstemt op de grootte. Hout, elektriciteit of gas; een sauna kun je op verschillende manieren verwarmen. Bij de traditionele ovens, die bestaan uit een stenenreservoir met daaronder de verwarmingselementen, moet je van tijd tot tijd water over de stenen gooien. Elektrische kachels kun je ook onder de ligbanken inbouwen en voorzien van een tijdschakelaar, een elektronische temperatuurregeling en een sproei-installatie.

Dutchwaters lanceert esthetische sauna’s
NIEUWS

Dutchwaters lanceert esthetische sauna’s

Dutchwaters lanceert esthetische sauna’s in vier bijzondere lijnen. De vier saunalijnen verschillen in design, prijs en afmetingen.

Houten sauna uit Red Cedar van Ticra
NIEUWS

Houten sauna uit Red Cedar van Ticra

Ticra importeur houten Canadese Barrel sauna.

Abri Spa: het hele jaar door  wellness en buitenleven
NIEUWS

Abri Spa: het hele jaar door wellness en buitenleven

Buitenleven en wellness blijven belangrijke trends. De verlenging van het buitenseizoen is voor velen dan ook een doel op zich.

De sauna: gezond zweten
TIP

De sauna: gezond zweten

Ga je voor een sauna in de badkamer? Dan heb je de keuze uit langwerpige, vierkante en hoekmodellen, waarvan de laatstgenoemde ruimtebesparend is.

Tips voor een sauna bij jou thuis
TIP

Tips voor een sauna bij jou thuis

Een sauna thuis is ontzettend handig en leuk. Maar waar moet je rekening mee houden als je zelf een sauna wil?

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent